Melder ud: Sådan bliver vejret i december

Foto: Dagens.dk

En ny prognose kommer med et bud på vejret gennem hele december måned. Der er dog en del usikkerheder, som man skal tage højde for.

Om 9 dage er det december måned, hvilket betyder at vinteren officielt et startet. Selvom vi allerede i forrige weekend havde sne og minusgrader i Danmark, så er det altså først fra næste torsdag, at vi officielt kan kalde det for vinter.

Som dansker ved man mere end nogen anden, at vejret kan skifte meget hurtigt. Derfor kan vi reelt set kun med sikkerhed vide vejret ud fra det, man ser live.

Læs også

Casper Christensen og Iben Hjejle tilbage sammen

Alligevel er danskerne ofte interesseret i at se prognoser for vejret. Det er især tilfældet i øjeblikket, hvor det er noget dyrere at opvarme boligen end normalt.

Derfor kan det være rart at vide, om det bliver 7 grader eller minus 3. I en ny prognose kommer TV 2 Vejret med en prognose for hele december måned. Og skal man alene betragte den ud fra et økonomisk perspektiv, så er der håb forude.

I de næste uger spår langtidsprognoserne nemlig, at Danmark kommer til at opleve mildt vintervejr med temperaturer noget over det normale.

Næste uge byder dog på en del usikkerhed i forhold til normalen. Normalt ligger Danmark på cirka 4 grader i gennemsnitstemperatur i uge 48 faldende til 3 grader i uge 50.

I uge 48 er der fortsat udsigt til mildere vejr end normalt i Vesteuropa. Store dele af Skandinavien vil opleve 3-4 grader højere temperatur end normalt, hvorfor der i Danmark formentlig vil være 7-8 grader.

I uge 48 er der stor usikkerhed om, hvordan et højtryk over Uralbjergene spreder sig ind over Skandinavien.

Hvordan højtrykket etablerer sig over Skandinavien, og hvilken vindretning, det giver, kan betyde meget for temperaturprognosen herover.

I uge 49 er tendensen lige nu, at temperaturen også her vil være lidt over det normale - dog med en stor usikkerhed.

Det er fortsat meget svage signaler i midten af december, men ligesom i ugen forinden ser uge 50 ud til at ligge lidt over det normale.

Viser prognoserne sig altså at være rigtige, så bliver december lidt varmere end normalt.

Læs også

Lokal Rema 1000 udsat for svindelnummer flere gange: Nu advarer politiet

 

 

Dagens Gossip