Melder ud: Vil lade alle blive automatisk organdonor

Foto: Shutterstock.com

Den danske regering vil ikke afvise, at de nuværende regler for organdonation kan blive ændret. Sker det, vil man automatisk være tilmeldt organdonation.

Et emne, som i mange år er blevet debatteret, er organdonation.

I Danmark skal man selv tilmelde sig organdonation, hvis man ønsker det. Det kan dog snart ændre sig.

Læs også

Holdt det skjult før finalen: Det fejlede Mikkel Hansen

Sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde (V) vil nemlig ikke afvise, at det for fremtiden kan blive automatisk, når en person bliver 18 år.

- Vi er fra regeringens side åbne for at drøfte hele området. Dermed er vi åbne for at fortsætte med informeret samtykke som i dag, og åbne for at drøfte en blød variant af aktivt fravalg, lyder det ifølge DR.

Hos Etisk Råd mener man dog fortsat ikke, at det skal forholde sig sådan. Rådet mener fortsat, at man aktivt skal tilvælge at være organdonor.

En blød variant af aktivt fravalg betyder ifølge sundhedsministeren, at alle danskere automatisk er organdonor, når de fylder 18 år, men at pårørende har det sidste ord, hvis man ikke aktivt har givet sin stilling til kende ved dødsfald.

Sophie Løhde understreger, at regeringen endnu ikke har lagt sig helt fast på konkrete ændringer til den nuværende praksis, som er aktivt tilvalg.

Personligt er hun dog stærk fortaler for at ændre reglerne, så flere vil donere organer i fremtiden.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg personligt har været fortaler for at gå nye veje og indføre en blød udgave af aktivt fravalg. Det er min personlige holdning, men det afgørende er, at jeg på vegne af regeringen nu indkalder til politiske forhandlinger.

Læs også

Ny meningsmåling ryster: Regeringen får hård dom

 

Dagens Gossip