Mere end 200 hjem har haft indbrud de første dage i julen

Foto: Shutterstock.com

Mange familier er kommet hjem til et hus, hvor der har været udbudne gæster. Indtil videre har der allerede været over 200 anmeldelser, men tallet er nogenlunde det samme som året før.

Mens familier har været samlet omkring bordene til dejlig julemad, danset omkring juletræet og åbnet gaver, så har andre personer været på arbejde. Desværre er det ikke et lovligt arbejde, da der er tale om tyveknægte, der har rippet mange af de hjem i Danmark, hvor familierne ikke var hjemme.

Politiet har på første juledag modtaget hele 207 anmeldelser fra personer, der har haft indbrud i deres hjem. Julen er den tid, hvor der begås klart flest indbrud, og det kommer derfor heller ikke som nogen overraskelse for politiet, at der har været over 200 indbrud i de danske hjem.

Ifølge Jyllands-Posten har der fra den 20. december til 26. december klokken 06:00 været 621 rapporterede indbrud i Danmark.

”Folk er kommet hjem fra deres rejser hen over julen, så tallet er selvfølgelig steget i forhold til i går, hvor der blev anmeldt godt 100 indbrud,” fortæller Erik Skriver der er vagchef hos Rigspolitiets nationale situations- og operationscenter ifølge Jyllands-Posten.

Tallene i år er stort set identiske med de anmeldelser, som politiet har fået i løbet af de seneste år.

”I forhold til de sidste fire år er det fuldstændig sammenligneligt. Derfor er der ikke noget, der overrasker os i tallene,” lyder det fra Erik Skriver.

Halvering af indbrud i forhold til 2015

Selvom de indtil videre 621 anmeldelser lyder voldsomt, så har det været langt værre. Det rammer cirka overens med, hvad politiet modtog af anmeldelser i 2017, men det er en klar forbedring i forhold til 2015, hvor man modtog i omegnen af dobbelt så mange indbrud.

”Ethvert indbrud er jo et indbrud for meget. Men sammenlignet med tal fra 2017, der var et fint år, ligger vi på samme niveau i år. I forhold til rædselsåret 2015 ligger vi heldigvis stadig meget, meget langt under,” lyder det fra vagtchefen.

Politiet har dog ikke fået alle anmeldelser endnu, og de kører selv med en såkaldt juleperiode, der strækker sig fra den 25. december til den 3. januar. Derfor vil det først være muligt at få en endelig opgørelse over, hvor mange indbrud der var i julen, når vi rammer ind i det nye år.

Læs også

Syng juletyven væk - Fem gode råd til at undgå indbrud

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip