Mette Abildgaard raser: Tænk at man ikke kan finde tid til at hjælpe sin mor

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

“Det gjorde mig simpelthen så trist,” skriver politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti, Mette Abildgaard.

I et opslag på Facebook stiller politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti, Mette Abildgaard, spørgsmålstegn ved et debatindlæg.

Læs også

Regeringen vil forbyde dem

Hun forklarer, at hun er faldet over indlægget med overskriften: “Hvordan kan det være min opgave at følge min mor til speciallæge?”. Det har fået Mette Abildgaard til tasterne.

“Det gjorde mig simpelthen så trist! Tænk, at man ikke kan finde tid til at hjælpe sin mor til lægen, men man kan godt finde tid til at skrive et læserbrev og brokke sig,” skriver hun og fortsætter:

“Hvorfor skal du hjælpe? Ja måske fordi din mor har båret dig i maven i ni måneder, født dig, madet dig og skiftet din ble (...) Det er ikke unfair at forlange, at også børn ofrer noget for deres forældre i deres alderdom, og fx hjælper til lægen,” konkluderer Mette Abildgaard.

Hun tilføjer, at der er undtagelser.

“Ældre uden ressourcestærke pårørende, de skal naturligvis hjælpes til lægen af en anden, fx en medarbejder på plejecenteret. Men har man tid til at skrive læserbreve, har man også tid til at hjælpe sin mor,” mener den politiske ordfører for Det Konservative Folkeparti.

Masser af holdninger i kommentarfeltet

Mette Abildgaards opslag har affødt delte meninger blandt Facebook-brugerne.

“Hamrende enig, Mette. Det er tilladt at tænke, om man selv kan hjælpe sin familie, før man bebrejder, at samfundet ikke gør det - alt andet lige er man selv noget tættere. Selvfølgelig med sikkerhedsnet under dem, der ingen hjælp kan få ellers,” skriver en.

“Det (debatindlægget red.) er nok skrevet uden for lægens åbningstid. Ikke alle kan få fri fra job, og har råd til at miste sin lønindtægt. Ikke alle får så meget i løn som du,” skriver en anden Facebook-bruger.

Hvad synes du? Har Mette Abildgaard ret? 

Læs også

Borgmester smittet med covid-19: “Jeg aner ikke, hvor jeg er blevet smittet”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip