Mette Frederiksen afslører: Der kommer nye restriktioner

Foto: Shutterstock.com

Efter dagens rekord-smittetal, har Mette Frederiksen fortalt, at der med sikkerhed kommer nye restritktioner.

Torsdag blev det offentliggjort, at der er registreret intet mindre end 760 nye smittetilfælde i Danmark

Det betyder selvfølgelig, at Danmark på lige fod med flere andre lande står i en alvorlig situation. Derfor er der behov for at indføre nye restriktioner, for at minimere smittespredningen.

Læs også

Sådan kommer Peter Madsens liv i fængslet til at være

Det fastslår statsminister Mette Frederiksen (S).

"Coronaen er tilbage, og vi kommer til at indføre yderligere restriktioner," udtaler den danske statsminister.

Forsamlingsforbuddet vil blive reguleret

Mette Frederiksen peger på, at forsamlingsforbuddet er et af de områder, der vil blive kigget på. I dag er det generelle forsamlingsforbud i Danmark på 50 personer. Regeringen arbejder dog på, at det skal nedbringes.

Dette er ensbetydende med, at danskerne allerede nu bør indstille sig på, at de traditionelle julefrokoster ikke kan gennemføres i år.

Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi, peger på, at forsamlingsforbuddet er et område, hvor der bør skal ske stramninger. Hans anbefaling er, at forsamlingsforbuddet sænkes til maksimalt 10 personer.

Vil vente med detaljerne

Mette Frederiksen fortæller desuden, at hun ønsker at vente med detaljerne i de nye indgreb. Det ønsker hun at gøre, indtil regeringen er helt klar til at melde ud.

Det ventes, at der kommer en officiel udmelding inden for de kommende dage. Der er dog endnu ikke blevet bekræftet et tidspunkt, hvor de nye restriktioner vil blive præsenteret.

Læs også

Så skete det: Nu fraråder regeringen rejser til Tyskland

 

 

Dagens Gossip