Så skete det: Nu fraråder regeringen rejser til Tyskland

Det er blevet bekræftet, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til blandt andet Tyskland.

Det er blevet bekræftet, at Tyskland og Cypern er blevet tilføjet til Udenrigsministeriets liste over lande, hvor man fraråder alle ikke-nødvendige rejser.

Der er også blevet tilføjet yderligere fire regioner i Sverige til listen, hvorfor det ikke længere blot er Gävleborg, Kalmar, Värmland, Västerbotten og Västernorrland, hvor man fraråder unødvendige rejser.

Læs også

Breaking: Højeste antal corona-smittede i Danmark nogensinde

Det er dog ikke hele Tyskland, der lukkes ned for, hvor den nordtyske region Slesvig-Holsten forbliver åben.

Letland har indtil videre været at finde på listen over lande, hvor man fraråder rejser, og det er det fortsat. Det har skyldes Letlands indrejserestriktioner fra rejsende fra Danmark, men landet har nu også overskredet grænsen for, hvad Udenrigsministeriet kategoriserer som bekymrende.

Grækenland og Norge forbliver åbne

Grækenland og Norge står nu tilbage som de eneste lande, man ikke fraråder at rejse til. De har begge et markant lavere smittetal end hertillands.

Norge har dog indført indrejserestriktioner, hvor man skal i ti dages karantæne, hvis man rejser ind fra Danmark.

Udenrigsministeries orange markeringer betyder, at risiciene er alvorlige, og man derfor bør have særlige grunde til at rejse til landet. Det kan være presserende familiebegivenheder.

Kan få konsekvenser for turismen

Tyskland er lukket, og det kan få konsekvenser for turismen, da de ofte tager på i sommerhus i Danmark. Det anses ikke som værende et anerkendt formål, medmindre man selv ejer sommerhuset.

Udenrigsministeriet baserer dets rejsevejledning ud fra antal smittetilfælde per 100.000 indbyggere på en uge. Hvis dette tal overskrider 30, så bliver landet kategoriseret som orange, og dermed indgår det på listen over lande, man fraråder at man rejser til.

Grækenland ligger lige på grænsen, hvor landet har haft 29,8 smittede per 100.000 indbyggere om ugen de seneste to uger.

Læs også

Opretter nødlager: Nu er Danmark ved at løbe tør

 

Dagens Gossip