Mette Frederiksen: Et nationalt chok

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen kalder det for 'et nationalt chok', hvad den danske befolkning her til aften har været vidne til.

En hel nation fik et chok, da den 29-årige fodboldstjerne Christian Eriksen kollapsede på banen. På få sekunder blev der helt stille i Parken, mens Eriksen lå helt stille på grønsværen.

Læs også

Danmarks landskamp afbrudt: Christian Eriksen har fået hjertestop

Han fik i mange minutter hjertemassage på banen, inden han blev båret ud bag hvide klæder. Efterfølgende har meldingen været, at han er både vågen og i stabil tilstand. 

Statsminister Mette Frederiksen kalder det for 'et national chok', som 'blev vendt til en national lettelse' i sit opslag på Facebook, hvor hun også beskriver meldingen om Christian Eriksens tilstand som 'den bedste melding, der nogensinde er givet på et fodboldstadion'. 

"Den bedste melding, der nogensinde er givet på et fodboldstadion, er den, som kom lørdag aften: At Christian Eriksen er vågen og hans tilstand stabil," skriver hun. 

"Før vi kunne drage det kollektive lettelsens suk, havde hele Danmark – børn som voksne – haft den meget voldsomme oplevelse at se en af Danmarks største fodboldstjerner falde om for rullende kameraer," fortsætter Mette Frederiksen. 

Herefter sender statsministeren en stor tak til samaritterne i Parken og DBU's lægeteam, der reagerede hurtigt. Desuden takker hun også holdkammeraterne, der slog ring om Christian Eriksen, mens han blev behandlet.

Men også de finske spiller får en tak fra Mette Frederiksen, som hun roser for deres 'medmenneskelighed og format', ligesom hun påpeger, at de mange fans reagerede med både 'værdighed, kærlighed og hyldest', hvilket omfatter både danske og finske fans. 

Til sidst sender hun naturligvis også varme tanker til Christian Eriksen og hans nærmeste, hvorefter hun påpeger, at det ikke var vigtigt, hvad resultatet af kampen endte med at blive. 

"På hele Danmarks vegne sender jeg de varmeste tanker til Christian Eriksen, hans hustru, børn og nære familie med de bedste ønsker om god bedring," lyder det fra Mette Frederiksen, hvorefter hun runder af:

Læs også

DBU melder ud: Christian Eriksen er vågen

"Sjældent har det været så lidt vigtigt, om en fodboldkamp bliver vundet eller tabt." 

 

Dagens Gossip