Mette Frederiksen har netop frikendt sig selv

Foto: Jonathan Damslund/Ritzau Scanpix

På det igangværende pressemøde har Mette Frederiksen netop frikendt sig selv.

Klokken 10.00 tørnede Mette Frederiksen frem på tv-skærmen under et opsigtsvækkende pressemøde, hvor hun skulle forholde sig til, hvordan regeringen ville reagere på minkkomissionens kraftige kritik.

Statsministeren startede pressemødet ud med at beklage, men samtidig også frikende sig selv et hundrede procent.

Læs også

Janni overrasker Karsten: Er draget til ferieparadis

"Jeg vil også her indledningvist fremhæve, at kommisionen bekræfter det, jeg selv har sagt siden november siden 2020," lød det fra Mette Frederiksen, der derefter valgte at uddybe med, at hun ikke havde til hensigt at sige noget, der ikke var korrekt.

Derefter gav statsministeren fanen videre til sundhedsministeren, Magnus Heunicke, der skruede tiden tilbage til november 2020, hvor han ville geninformere danskerne om, hvad der egentlig skete i dagene op til beslutningen om at aflive mink i Danmark blev taget.

Kan stadig ende med en rigsret

Selvom Mette Frederiksen netop har frikendt sig selv, så kan det stadig ende med en rigsret. Enhedslisten og SF har ligeledes fredet statsministeren, men det har endnu ikke været tilfældet for Radikale Venstre.

De borgerlige partier har slået fast, at de mener der skal laves en advokatundersøgelse af statsministeren, og det hele kommer derfor ned til Radikale Venstre. Hvis de ikke ønsker at frikende Mette Frederiksen på nuværende tidspunkt, så vil det med al sandsynlighed ende med en undersøgelse.

Hvis Radikale Venstre vælger at frikende Mette Frederiksen, så vil det være de blå partiers egen regning, som en advokatundersøgelse skal betales af.

Læs også

Melder ud: Prisen stiger med 250 kroner

 

 

Dagens Gossip