Mette Frederiksen i corona-karantæne

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Danmarks statsminister Mette Frederiksen er nødsaget til at gå i coronakarantæne på torsdag. Det fortæller hun i et opslag på Facebook.

Vi har taget hul på den første uge, efter at regeringen i fredags indførte nye corona-restriktioner. Nattelivet blev i den grad lukket ned, og nu skulle danskerne pludselig påføre sig et mundbind, hvis de ville ind på restauranter, cafeer eller barer.

Læs også

Fie Laursen i vildt karriere skift: Nu kan du få hendes hjælp til dette

I dag har Mette Frederiksen så reageret på sin Facebook-profil, hvor hun selv fortæller om, hvordan hun passer på, så hun hverken bliver smittet eller fører smitten med sig videre.

Karantæne og en test

I opslaget fortæller Danmarks statsminister også, at hun er nødsaget til at gå i karantæne. Det sker efter, at hun torsdag fysisk skal møde op ved Det Europæiske Råd i Bruxelles.

Statsministeren bliver derfor ramt af hendes egne regler, da regeringen fraråder rejser til Belgien. Hvis man alligevel rejser dertil opfordres man til at få taget en coronatest og derefter gå i karantæne til man kender svaret.

“Torsdag deltager jeg i Det Europæiske Råd i Bruxelles. Derefter en periode i karantæne og med test. Dansen med covid-19 er ikke let, men jeg er fortrøstningsfuld. Vi har gjort det før, Danmark. Lad os få smitten ned igen,” lyder det fra landets statsminister i Facebookopslaget.

Mette Frederiksen vil efter alt at dømme skulle i karantæne i mellem 24-48 timer, da det typisk er den tid det tager, til man har fået svar på sin coronatest. Skulle Mette Frederiksen vise sig at være smittet med coronavirus, vil hun skulle være i karantæne i op til 14 dage.

Læs også

Tragisk: 2 måneder gammel baby død af coronavirus

 

 

 

Dagens Gossip