Mette Frederiksen i jubel: Har vundet valget

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Statsministeren jubler på Facebook efter et succesfuldt valgt, der endte med Socialdemokratiet i top.

Statsminister Mette Frederiksen glæder sig over, at Socialdemokratiet var det største parti ved dette års udgave af Skolevalget.

I samme ombæring ønsker hun også et stykke tillykke med sejren til Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Det var nemlig ikke Socialdemokratiet, der stod for at føre valgkamp ved Skolevalget. Derimod var det ungdomspartiet DSU, der stod for dette.

Læs også

Mor vugger livløs nyfødt baby og efterlader lægerne i chok, da dette sker

"Tak. Socialdemokratiet er det største parti ved skolevalget. Stort tillykke med sejren til Danmarks Socialdemokratiske Ungdom," skriver Mette Frederiksen i et opslag på Facebook efterfulgt af en rød rose.

Skolevalget er et undervisningsprojekt, der henvender sig til de danske skoleelever i 8., 9. og 10. klasse. Formålet med dette projekt er at simulere et folketingsvalg på de skoler, der har valgt at deltage i projektet.

Op til valget gennemføres et tre uger langt undervisningsforløb på de tilmeldte skoler. Her modtager eleverne en særligt tilrettelagt undervisning med henblik på at styrke de unges demokratiske engagement samt viden om valghandlingen. 

I forbindelse med Skolevalget laver de tilmeldte klasser projektarbejde, hvor de arbejder med enten en eller flere mærkesager. Samtidig får de politiske ungdomspartier mulighed for at føre valgkamp, da de kan komme ud til vælgermøder på skolerne.

Dette er de seneste tre uger gået med, og i sidste ende var det altså Socialdemokratiet, der endte med at løbe med sejren. Faktisk fik de hele 23,5 procent af stemmerne ifølge Folketinget, hvilket Mette Frederiksen glæder sig over.

Hun glæder sig dog også over de unges engagement i demokratiet, som hun mener er det dyrebareste, vi har.

"I tre uger har skoler landet over haft skolevalg på skoleskemaet. Det er skønt at opleve de unges engagement i demokratiet. Det er det dyrebareste, vi har," skriver statsministeren også på Facebook.

Læs også

Ekspert melder ud: Derfor ryger dette par ud af ‘Vild med dans’ i aften