Mette Frederiksen leger kispus med De Radikale: Valget kommer tidligst i slutningen af september

24/08/2022 08:10

Henrik R

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er som bekendt svært at spå – og specielt om fremtiden. Men mere og mere peger på, at vi skal ind i september, før Mette Frederiksen udskriver Folketingsvalg.

Mest læste i dag

Senest til juni næste år skal danskerne til stemmeurnerne, når det er fire år siden, at Mette Frederiksen overtog nøglerne til Statsministeriet. Men det er formentligt de færreste der forventer, at vi skal vente så længe.

Det skyldes først og fremmest truslen fra De Radikale om, at hvis ikke valget er udskrevet senest ved Folketingets åbning til oktober, vil støttepartiet stille et mistillidsvotum. Med opbakning fra højrefløjen, vil statsministeren dermed blive tvunget til at udskrive valget.

Derfor har valgrygterne også været stærkt tiltagende de seneste uger, men spørger man udenfor referat Folketingsmedlemmer om hvornår valget udskrives, mener de ikke at det bliver før engang i september.

Det skyldes ifølge kilderne Dagens.dk har talt med, at regeringen har sat gang i en række politiske forhandlinger, som skal løbe af stablen de kommende uger.

Derfor anser Folketingsmedlemmerne det for urealistisk, at valget udskrives midt i forhandlingsforløbene, hvis formål synes at være at fjerne fokus fra regeringens mange møgsager.

Ligesom det også spiller ind i kildernes vurdering, at de seneste meningsmålinger har vist et flertal til højrefløjen.