Mette Frederiksen skyder valgkampen i gang onsdag – politiske modstandere krævet fjernet

Skrevet af Henrik R

91 uger siden

|

19/08/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv om valget endnu ikke er udskrevet, har Mette Frederiksen allerede sit første valgkampsarrangement på plads i hendes nordjyske valgkreds.

Dagens topnyheder

Hvis du i disse dage befinder dig i Aalborg, har du næsten ikke kunnet undgå at se den massive kampagne, som Socialdemokratiet har igangsat i den nordjyske hovedstad. Således er store dele af byens centrum fyldt med plakater, der mere end antyder at Mette Frederiksen er klar til at udskrive det nært forestående Folketingsvalg.

Udskrivelsen skal senest ske ved Folketingets åbning i oktober, da De Radikale her vil stille et mistillidsvotum til Mette Frederiksens regering, hvis ikke valgkampen allerede er i gang – eller danskerne har været ved stemmeurnerne.

Det store spørgsmål er dog, hvornår statsministeren rent faktisk trykker på valgknappen. Men mere og mere tyder på, at det senest bliver tirsdag.

Det skyldes et arrangement, der med Mette Frederiksen som det store trækplaster bliver afholdt i Aalborg på onsdag. Ifølge kilder Dagens.dk har talt med, er der helt åbenlyst tale om et valgmøde, fordi der skulle være tale om et rent socialdemokratisk PR-arrangement.

Kilderne fortæller at Mette Frederiksens stab har kontaktet Aalborg Kommune og Region Nordjylland, for at få adgang til et plejehjem og sygehuspersonale til klassiske valgkampopstillinger.

Her vil statsministeren eksempelvis lade sig fotografere med sygeplejesker, når hun præsenterer socialdemokratiske mærkesager.

Men det har dog langt fra været simpelt for Mette Frederiksens valgkampmaskine, at få den ønskede adgang til pleje- og sygehuspersonale. Det skyldes ifølge Dagens.dks kilder et krav fra socialdemokraterne om, at kun deres egne nordjyske politikere kan deltage.

Derfor lød kravet, at lokalpolitikere fra andre partier var uønskede – hvilket er blevet afvist fra kommunalt og regionalt hold.