Mette Frederiksen med klar udmelding: “Vi løber en kalkuleret risiko”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nu kommer landets statsminister med nyt.

Hvad bliver det til med den genåbning? 

Det er der nok rigtig mange danskere, der i disse dage går og tænker på.

Læs også

Nu begynder sæsonen: Op mod 1 million danskere er ramt

Nu kommer Mette Frederiksen med nyt i et opslag på Facebook. Her røber hun en smule af, hvad danskerne kan se frem imod i den kommende tid. 

“Eksperter og myndigheder vurderer, at der er plads til at udfase nogle af restriktionerne i løbet af marts. Som det er omtalt i pressen peger myndighederne på detailhandlen, udendørs organiseret idræt- og foreningsaktiviteter samt kulturinstitutioner og en delvis åbning for afgangselever regionalt i Nord- og Vestjylland – og hvor ugentlige tests flere steder spiller en væsentlig rolle,” skriver hun i opslaget på Facebook. 

Løber en kalkuleret risiko

Med denne forventede åbning skønnes antallet af indlæggelser på sygehusene at stige til cirka 870 indlagte med COVID-19 i midten af april, oplyser Mette Frederiksen.

“Vi løber altså en kalkuleret risiko (...) Vi kommer samtidig til at insistere på, at vi ikke nu sætter det hele over styr, fordi vi bliver for utålmodige. Åbner vi for meget og for hurtigt, så er der en stor risiko for, at smitten eksploderer på et tidspunkt, hvor for få ældre og sårbare er vaccinerede. Vi risikerer, at presset på sundhedsvæsenet simpelthen bliver for stort,” uddyber hun i opslaget.

På onsdag ventes Mette Frederiksen at indkalde til pressemøde, hvor hun vil fortælle, hvilken genåbning af Danmark, der vil træde i kraft.

Du kan læse mere om genåbningen nederst i denne artikel. Herunder kan du se Mette Frederiksens opslag:

 

Læs også

Nu melder de ud: Dette kan genåbne i Danmark

 

 

 

Dagens Gossip