Mette Frederiksen med stor bøn til danskerne

Foto: Shutterstock.com

Mette Frederiksen var ganske tydelig i sin bøn til danskerne.

Der var mange tusinde danskere, der sad foran tv-skærmen og fulgte med, da statsminister Mette Frederiksen indtog talerstolen foran hele nationen.

Når landets statsminister indkalder til pressemøde, så lytter de fleste med, og mange frygtede, at der ville komme yderligere forbud i kampen mod at mindske smittespredningen af coronavirussen.

Læs også

Man troede coronavirus stoppede det: Nu sælger de igen flagermus på kinesiske madmarkeder

Tværtimod var der faktisk godt nyt i den lange tale, hvor det ifølge ministeren begynder at lysne.

Mette Frederiksen fortalte, at man kan se i tallene, at de forbehold vi tager os disse dage hjælper, og at det altså nytter, at Danmark er blevet lukket meget ned.

Faktisk hjælper det så meget, at der allerede fra om 14 dage er mulighed for, at Danmark gradvist kan blive åbnet op igen, så folk kan vende tilbage til deres almindelige hverdag.

Det kræver dog en vigtig ting, for at det kan ske, og det er at vi danskere står sammen om at holde afstand.

Hold afstand

Derfor bønfaldt Mette Frederiksen i sin tale danskerne til, at de i de næste 14 dage fortsætter med at tage deres forbehold og vise hensyn til andre, så smittekæden brydes.

“Hvis vi i de næste to uger hen over påsken står sammen, og hvis tallene fortsat er stabile over de næste to uger, vil regeringen begynde på en gradvis stille og kontrolleret åbning på den anden side af påsken,” lød det ifølge statsministeren på gårsdagens pressemøde.

Omvendt så kan det også gå i den helt anden retning, så regeringen i stedet for at åbne op, må lukke endnu mere i, og det sker blandt andet, hvis vi danskere begynder at blive mere lemfældige, og hvis vi igen begynder at samles tæt, så vi giver smitten videre til andre.

Bønnen for vores statsminister lyder derfor på, at vi danskere fortsætte med at gøre det flotte arbejde vi gør, ved ikke at ses med vores nære og bekendte. Vi skal fortsat holde afstand til hinanden, og vi skal sørge for, at vi ikke bærer smitten videre til andre. 

Kan vi klare det, så åbner Danmark altså gradvist op igen fra efter påske.

Læs også

77 smittede danskere har mistet livet: Så gamle blev de

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip