Mette Frederiksen overrasker alt og alle med hemmeligt besøg

Skrevet af Kamille Isaksen

23/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Statsministeriet har endnu ikke offentliggjort detaljer om besøget, men det bekræftet af kilder, at Mette Frederiksen befinder sig i Ukraine.

Dagens topnyheder

Statsminister Mette Frederiksen (S) har foretaget et uanmeldt besøg i Ukraine denne fredag, hvilket falder sammen med forberedelserne til toårsdagen for Ruslands invasion af landet på lørdag. 

Det skriver Ekstra Bladet.

Dette overraskende skridt kommer i kølvandet på Danmarks nylige løfte om at forlænge sin militære støtte til Ukraine i yderligere ti år, et tilsagn, der blev offentliggjort torsdag på et pressemøde afholdt på Marienborg.

Statsministeriet har endnu ikke offentliggjort detaljer om besøget, men det er klart, at mødet mellem de to ledere markerer en fortsat dansk støtte til Ukraine midt i den igangværende konflikt.

I sin tale torsdag understregede Mette Frederiksen vigtigheden af handling frem for ord i støtten til Ukraine: "Ord skaber ikke fred, og tid hjælper ikke Ukraine. Det er kun handling, der tæller på slagmarken," sagde hun.

Også på Instagram gik hun i går til tasterne, hvor hun skrev om hele Ukraine og Rusland-situationen. 

Mette Frederiksens besøg i Ukraine forventes ikke at vare flere dage, da hun allerede lørdag er planlagt til at deltage i en fredsgudstjeneste for Ukraine i Ribe Domkirke.