Rasende forældre starter underskriftsindsamling: Vores børn er ikke forsøgskaniner

Foto: Jens Panduro/Ritzau Scanpix

Mange forældre er rystede over, at deres nu skal risikere at blive smittet, og måske tage smitten med hjem igen. Det har fået en person til at starte en underskriftsindsamling, som er blevet meget populær

Der var både glæde og frustrationer, da regeringen i mandags fremlagde en ny plan for, hvordan Danmark stille og roligt skal åbnes op igen.

Statsminister Mette Frederiksen kunne nemlig fortælle, at der ville blive åbnet op igen for de mindste børn, så de kunne komme tilbage i vuggestuer, institutioner og folkeskoler.

Læs også

App kan fortælle, om du har været tæt på coronasmittet dansker

Mens det i første omgang kunne lyde rigtig godt for mange småbørnsforældre, så er der der mange, der er vendt 180 grader, efter at de har tænkt sig lidt om.

Mange små børn skal lege med hinanden, de kan smitte hinanden, og så kan de tage smitte med hjem til mor og far eller endnu værre, bedstemor og bedstefar.

I går kom det også frem, at en af årsagerne til, at det netop er de små børn man sender ud, er, at de gerne skal smittes. Den besked har mange forældre ikke taget godt imod, og det har resultereret i en underskriftindsamling, som mange tusinde allerede bakker op omkring.

Det nævnes ikke, hvem der står bag underskriftsindsamlingen ved navn: Mit barn er ikke forsøgskanin: COVID-19, men den er rygende populær.

Mere end 15.000 underskifter

15.056 danskere har allerede været inde at sætte deres digitale signatur, som viser, er de også er meget utilfredse med, at de mindste børn skal sættes ‘fri’.

“Vi samler underskrifter ind for at vise vores utilfredshed mod delvis genåbning af DK. Vores børn er ikke forsøgskaniner!,” lyder det indledningsvist til selve indsamlingen.

“Vi har valgt at gøre dette på baggrund af Mette F. Pressemøde d. 6/4-20,” fortsættes det.

Ifølge initiativtageren til underskriftindsamlingen, så viser en rapport fra WHO, at børn ikke bliver i lige så høj grad syge som voksne, men de kan til gengæld bære smitten videre.

“Hvilket vil sige at børn sagtens kan bære smitten men ikke blive syge.. Vi er nødt til at reagere nu!” lyder det slutteligt i opslaget.

Vil du give din underskrift til indsamlingen, så kan du gøre det via dette link: Mit barn er ikke forsøgskanin: COVID-19 

Læs også

Kæmpe forvirring: Måske skal de små ikke i skole alligevel

 

 

Dagens Gossip