Mette Frederiksen skal i karantæne

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen skal en tur i karantæne.

Statsminister Mette Frederiksen har tidligere været i karantæne på grund af en rejse til udlandet.

Nu skal statsministeren atter ud at rejse, og når hun vender hjem skal hun igen i karantæne igen. Det skriver B.T.

Læs også

Udbetaling af indefrosne feriepenge rykket

Mette Frederiksen rejser nemlig til Israel på torsdag, hvor hun skal ned at drøfte et tættere samarbejdet om covid-vacciner.

“Vi vil blandt andet drøfte, hvordan vi kan blive mere selvforsynende med vacciner. Både på kort sigt i forhold til at få adgang til flere vacciner mod COVID-19. Men også på længere sigt i forhold til eksempelvis genvaccination,” sådan lød det fra Mette Frederiksen i en pressemeddelelse, som statsministeren sendte ud i forrige uge.

Når statsministeren vender retur igen skal hun i karantæne i mindst ti dage medmindre hun altså få foretaget en coronatest på 4. dagen, som viser sig at være negativ.

Er dette tilfældet, vil Mette Frederiksen kunne vende tilbage igen.

Mette Frederiksen vil derfor skulle være i karantæne i minimum fire dage.

Drøfter genåbning med partier

I forrige uge udsendte statsministeriet endnu en pressemeddelelse, hvori de fortalte, at Mette Frederiksen i denne og den kommende uge vil afholde møder med lederne fra de andre partier i folketinget. Indholdet af pressmeddelelsen lød således.

Statsminister Mette Frederiksen har inviteret partilederne til bilaterale drøftelser om den videre genåbning af samfundet, udrulningen af vacciner og den langsigtede strategi for håndteringen af pandemien.

”Takket være danskernes indsats, der igen har banket smitten ned, er vi nu et sted i epidemien, hvor vi er i gang med en gradvis og også tiltrængt udfasning af restriktionerne, der fortsætter mandag.

“Vi har også brug for en samlet genåbningsplan, hvor vi i takt med en øget brug af test, og at stadig flere bliver vaccinerede, kan udfase flere af restriktionerne – selvfølgelig med det mål, at Danmark er fuldt og helt åbent så hurtigt, som det er sundhedsmæssigt forsvarligt.”

“Jeg glæder mig til at høre partiernes bud på, hvordan vi bedst griber det arbejde an.” lyder det slutteligt fra statsministeren.

Læs også

Luksusfælden i aften: Tog kokain til familiefødselsdag

 

 

 

Dagens Gossip