Mikkel Hansen åbner op om svær beslutning under sygdomsforløbet: Overvejede ikke at vende tilbage

31/10/2023 09:45

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hele Danmarks Mikkel gik igennem en hård periode, da han var nødsaget til at sygemelde sig grundet stres. Nu viser det sig, at de danske håndboldfans kunne have fået sig noget af en dårlig nyhed, hvis Mikkel havde taget en anden beslutning.

Mest læste i dag

Efter at have trådt ind i Scandic i Kastrups lobby, som om intet var hændt, blev Mikkel Hansen endelig genforenet med landsholdet efter sin langvarige sygemelding på grund af stress. 

Men på trods af at alt lignede det samme, kunne situationen have været en helt anden, hvis venstre backen havde taget en anden beslutning angående hans håndboldkarriere. 

I et interview med B.T. afslørede Mikkel, at han på et tidspunkt i sygdomsforløbet overvejede at afslutte sin karriere. Tanker om, hvorvidt håndbolden skulle blive en del af hans fremtid, var helt klart til stede.

"Jeg tænkte over, om det var det rigtige at vende tilbage til spillet. Det var en overvejelse, der kom i kølvandet på min sygemelding. Men jeg fandt tilbage til den glæde og motivation, der var drivkraften bag mit spil," forklarede han.

Den pausetid, han tog for at genfinde sig selv og få to på var afgørende for at kunne træffe den rette beslutning om sin fremtid inden for sporten.

Der var dog ingen tvivl, da Mikkel Hansen igen satte fødderne på håndboldbanen, og han fik dermed sin beslutning om at vende tilbage til spillet bekræftet. Hertil understregede han, at selvom det havde været hårdt for ham, så var han glad for pusterummet, idet det fik ham til at savne håndbolden i sin dagligdag. 

"Min tid væk fra spillet har givet mig en ny indsigt og energi. Selvom jeg har spillet lidt mere end forventet, har det været en givende oplevelse at være tilbage på banen," tilføjede han.

Ni måneder er gået siden hans sidste optræden på landsholdet, en kamp der endda resulterede i en VM-guldmedalje. Nu er den danske stjerne tilbage, klar til at gøre en forskel både for Aalborg Håndbold og på landsholdet.