Milliondyr advokatrådgivning i minksagen holdes fortsat hemmelig

Foto: Shutterstock

Flere offentlige instanser nægter at oplyse, hvad Kammeradvokaten har rådgivet omkring.

Minksagen har fået ufattelig stor mediedækning, hvilket måske ikke er så overraskende. Det er en kæmpe sag, som indeholder mange ministerier og dermed også personer.

Det kan udefra være lidt svært at finde hoved og hale i det hele. Hvem har gjort hvad og hvorfor? Og hvem skal stilles til ansvar for den helt centrale beslutning, som nedlukningen af hele erhvervet var.

Læs også

Overraskende trend i russernes Google-søgninger: "Hvordan brækker jeg en arm?"

Der blev nedsat en såkaldt Minkkommission, som skulle forsøge at besvare nogle af disse spørgsmål i en rapport. Denne rapport kom frem i juni måned, og her konkluderede man blandt andet, at 10 embedsfolk kunne drages til ansvar.

Mette Frederiksen overlod herefter sagen til Medarbejder- og Kompetencestyrelsen for at finde ud af, hvad der skulle ske med de 10 embedsfolk.

Styrelsen fik i den forbindelse rådgivning fra Kammeradvokaten. Det ledte blandt andet frem til, at Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen fik en advarsel.

"Det er Kammeradvokatens vurdering, at indstillingen er forenelig med retsgrundlaget og praksis," skrev Statsministeriet i en pressemeddelelse i forbindelse med advarslen til Barbara Bertelsen.

Men hvad Kammeradvokaten har rådgivet om, vil man ikke oplyse noget om. DR Nyheder har søgt om aktindsigt, men det vil hverken Statsministeriet, Justitsministeriet eller Medarbejder- og Kompetencestyrelsen give.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen oplyser dog til DR, at rådgivningen samlet set har kostet 941.373 kroner eksklusiv moms.

Læs også

Mand skulle på ferie uden konen: Så tog hun sin hævn

 

Dagens Gossip