Minister kan ikke forklare forkert navn på bilag: "Jeg ved ikke, hvad der er sket"

Foto: Shutterstock

Rasmus Prehn er havnet i en særdeles uheldig sag.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) er havnet i en dårlig situation. Det er kommet frem, at Prehn har spist en middag med en anden person på Undici i København. Regningen lød på 1.340 kroner, og blev betalt med ministerkortet. Det vil sige at regningen går til statskassen.

Det mystiske er, at Rasmus Prehn på bagsiden af bilaget har skrevet, at han spiste med Søren Wormslev fra Nordjyske Stiftstidende. Det spøjse ved det er, at det slet ikke var tilfældet. Det siger Søren Wormslev til Ekstra Bladet.

Læs også

Seks mænd tiltalt for at støtte Islamisk Stat: "Det er efter anklagemyndighedens opfattelse meget alvorligt"

Rasmus Prehn har ingen forklaring på, hvordan han er endt med at skrive Søren Wormslev på bilaget. Adspurgt om, hvordan det kan være sket, svarer Prehn:

- Jeg ved simpelthen ikke, hvad pokker der er sket. Nu har jeg skrevet nogle krusseduller på bagsiden, men det, der står på bilaget, det er en sekretær, der har skrevet det. Men hvad der er sket, det forstår jeg ikke. Og jeg var noget lang i ansigtet, da jeg fandt ud af det. Det er to år siden, og det var på et tidspunkt, hvor der har været vanvittigt travlt. Jeg ved, jeg har spist med en anden journalist, og at det var fagligt relevant.

Rasmus Prehn vil dog ikke sætte navn på, hvem den anden journalist så er.

Dog oplyser han selv i et opslag på Facebook, at han for fremtiden vil betale sådanne møder af egen lomme.

- For at rette op på fejlen og for at undgå at andre skal eksponeres sådan i offentligheden for at tale med mig over en middag, afregner jeg den pågældende regning med Udenrigsministeriet, så jeg betaler selv. Fremover vil jeg betale privat ved den slags arrangementer.

Læs også

Statsministeriet i ny brøler: Koster danskerne flere millioner

 

 

Dagens Gossip