Statsministeriet i ny brøler: Koster danskerne flere millioner

Foto: Jonathan Damslund/Ritzau Scanpix

Det er statsministeriet selv, der i en pressemeddelelse gør opmærksom på den brøler de har lavet, der koster danskernes hårdoptjente penge.

Statsministeren har lavet en brøler af de store, da de har glemt at søge om refusion for hotel og transport i forbindelse med møder. Hver gang Mette Frederiksen eksempelvis har været i Bruxelles til et EU-topmøde, vil hun kunne have søgt om hotel og transport-refusion, men det har statsministeriet simpelthen glemt.

Det skriver statsministeriet i følgende pressemeddelelse.

Læs også

Tidligere TV2-vært fik forfærdeligt opkald: Aflyste liveudsendelse

Det følger af EU-regler, at der kan søges om refusion fra EU til udgifter (hotel og transport) i forbindelse med EU-topmøder.

Grundet en administrativ fejl er der siden 2018 ikke søgt refusion for udgifterne til transport og hotel vedrørende statsministrenes deltagelse i EU-topmøder, og i perioden 2016-2017 er der ikke søgt refusion for hoteludgifter.

På den baggrund har Statsministeriet foretaget en gennemgang, der viser, at man kunne have søgt refusion for 4,2 millioner kroner i perioden 2016-2021.

Udenrigsministeriet har den 31. maj 2022 rettet henvendelse til EU for at undersøge, om det er muligt at få refusion med tilbagevirkende kraft. EU har meddelt, at det ikke er muligt, da regnskaberne 2016-2021 er afsluttet.

”Der er tale om en meget beklagelig administrativ fejl, der betyder, at man i en årrække ikke har ansøgt om den refusion, som man har været berettiget til. Der er nu indført en ny administrativ praksis, så det sikres, at der søges refusion for både transport og hotel for alle rejser til EU-topmøder, der er eller vil blive gennemført i 2022 og derefter,” udtaler Helene May Vibholt, afdelingschef for organisation og service i Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også

SU'en gik til deres virksomhed: Nu har de forvandlet det til en millionforretning

 

 

Dagens Gossip