Minister: Ulve skal indhegnes i Danmark

Ulven skal hegnet ind, lyder det nu fra flere danske politikere. Foto: Scanpix

Flere partier vil nu have undersøgt mulighederne for at indhegne ulve i Danmark.

Ulve skal ikke kunne gå frit rundt i den danske natur og sprede skræk og rædsel.

Sådan lyder det nu fra Socialdemokratiet, der stiller et forslag om, at de danske ulve skal kunne indhegnes, så borgere ikke længere skal frygte, at ulve omstrejfer i den danske natur.  

- Vi vil ikke acceptere, at et rovdyr skaber så stor frygt og utryghed for mange mennesker især i det vestlige og sydlige Jylland. - Vi foreslår, at man får indfanget de vilde ulve og sørger for, at de bliver indhegnet. Det kan foregå i reservater i Tyskland eller måske i Danmark, siger miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S), til Ritzau.

Det forslag møder opbakning hos miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der allerede nu vil have undersøgt mulighederne for at hegne ulven ind.

Læs også

Mystisk skuddrama i sønderjysk by: Betjente fandt ukendt mand ramt af skud på gaden

- Jeg ved, at mange er utrygge ved ulven i den danske natur, og jeg forstår deres bekymring. Jeg er allerede i gang med at undersøge, om vi kan indhegne ulven, så befolkningen i de områder, hvor den i dag færdes, ikke skal være utrygge, siger ministeren til Ritzau.

 

De danske ulve skal indhegnes, så borgere ikke skal frygte omstrejfende vilde dyr. Foto: Scanpix

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil undersøge muligheden for at dyrene kan indhegenes og skydes, hvis visse ulve fortsat ngriber husdyr og skaber problemer. Foto: Scanpix

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har forslået, at borgere selv må skyde ulvene, men dette er ulovligt, da dyret er fredet i hele EU. Esben Lunde Larsen anerkender dog, at visse landmænd eller dyreavlere frygter, at ulvene vil angribe og dræbe deres husdyr.

Derfor vil ministeren indenfor de kommende uger præsentere et nyt regelsæt, der skal sikre, hvordan at borgere lovligt kan skyde såkaldte problemulve, der udgør en trussel mod husdyr. 

19-årige Charlotte kunne ikke læse en sms: Da hun gik til optikeren, fandt hun den skræmmende årsag

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip