Minister varsler nye corona-restriktioner

Foto: Shutterstock.com

Hvis ikke der sker en positiv ændring i coronatallene i løbet af de kommende to-tre dage, så vil der kommer nye restriktioner i Danmark.

Det er ved at være et par uger siden, at Sundhedsminister Magnus Heunicke stillede sig frem på et pressemøde og fortalte, at tingene gik i den rigtige retning.

Læs også

Frivillig testperson død under coronavaccine-studie: Nu falder firmaets aktie

På det samme pressemøde fortalte han også, at hvis tallene pludselig begyndte at vende, så ville der komme nye restriktioner.

Desværre er tallene begyndt at vende og i går havde vi det næsthøjeste antal smittede med coronvirus over en enkelt dag, siden smitten brød ud.

Nu varsles der nye restriktioner

Derfor varsler Magnus Heunicke også, at der er nye restriktioner på vej, hvis ikke tallene kommer til at vende igen inden for de kommende to til tre dage.

“Det er de næste to-tre dage, der bliver afgørende. Jeg kommer ikke til at afvise nogen som helst skærpede restriktioner eller regler,” fortæller ministeren til Ritzau.

Tilbage på pressemødet i slutnigen af september, fortalte Magnus Heunicke, at det meget vel kunne være ekstra brug af mundbind i Danmark. Her refererede han til snakken om mundbind i supermarkeder.

Lige netop mundbind er også det, Magnus Heunicke vender tilbage til, da han bliver spurgt om, hvilken slags restriktioner, det kunne være.

“Det er redskaber som at stramme forsamlingsforbuddet. Det er selvfølgelig situationen omkring mundbind, hvor vi i Danmark har mundbind i den kollektive trafik, i restaurantlivet og hos lægen. Der har vi mulighed for at skrue op for det,” lyder det fra ministeren.

Flere eksperter var allerede ude i går med et ønske om, at man sænkede forsamlingsforbuddet.

Læs også

Folketingsmedlem indrømmer samleje med 15-årig pige

 

 

Dagens Gossip