Ministerie bekræfter: Vil rejse tiltale mod Claus Hjort Frederiksen

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Claus Hjort Frederiksen vil blive sigtet for en alvorlig lovovertrædelse.

Tidligere minister og nuværende medlem af Folketinget, Claus Hjort Frederiksen (V), har siden december 2021 været i sagen, der går under navnet "lækage-sagen".

Han nægter sig skyldig i tiltalen. Om Claus Hjort reelt har brudt loven, har været meget svært at finde ud af. Selv har han sagt, at det ikke passer.

Læs også

Annette Heick afslører: "Jeg havde en anden"

Men det mener Rigsadvokaten, som derfor vil rejse tiltale mod den tidligere minister. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse ifølge TV 2.

‘Justitsministeriet har tirsdag eftermiddag modtaget en indstilling fra Rigsadvokaten om, at der rejses tiltale mod medlem af Folketinget Claus Hjort Frederiksen for overtrædelse af straffelovens § 109 om uberettiget videregivelse af højt klassificerede oplysninger.’

Lidt i 13 torsdag kom Claus Hjort selv med en kommentar til sigtelsen på sin Facebook-profil.

“Der er ikke noget, som overrasker mig længere med den her regering, Danmark har. Jeg mener ikke, at jeg har sagt noget, som ikke allerede var sagt i offentligheden. Jeg synes, det er meget sigende, at jeg har kritiseret regeringen i den her sag, og så bliver jeg efterfølgende sigtet for landsforræderi af regeringen. Jeg håber inderligt, at offentligheden og alle Folketingets medlemmer nu kan få indsigt i, hvad det er, som regeringen mener, at jeg har gjort, som er landsforræderi, så Folketingets medlemmer ikke skal stemme i blinde.”

Claus Hjort Frederiksen tager altså endnu en gang afstand til sigtelsen og erklærer sig selv for uskyldig i sagen.

Læs også

'Løvens Hule'-investor springer ud som skuespiller: "Et kæmpe kryds på min bucket-list"

 

 

Dagens Gossip