Minus 10 grader på vej - Se hvornår sneen lander i Danmark

Meget tyder på, at det ikke kommer til at blive en vild vinter i Danmark i år. Kuldegrader og sne er dog på vej, men det lader ikke til at være i en særlig lang periode.

Det blev ikke til nogen hvid jul i 2018, og generelt set har der ikke været meget julestemning over det vejr, som de højere magter har leveret i løbet af december måned.

Januar har også været grålig og trist, og hvis man gerne vil have erstattet de jævnlige våde byger med de fine hvide krystaller, så må man væbne sig lidt med tålmodighed.

Der er nemlig intet der tyder på, at sneen er på vej lige foreløbigt. Heller ikke selvom vi flere dage nærmer os frysepunktet, og flere nætter er et godt stykke under.

Hos DMI har de lavet en langtidsprognose, og der forventer de, at der går minimum tre uger endnu, før man kan begynde at boltre sig i den hvide sne. Vi skal nemlig først hen til uge 5, før de i deres prognoser mener, at det er realistisk, at Danmark flere steder vil være dækket af sne.

”I uge 5 forventer vi fortsat lavtryk syd for os, og dermed mest østlige vinde vinterlige byger, som kommer til landet fra Østersøen og Kattegat. Der er dermed også gode chancer for, at kælken kan blive luftet i disse områder,” lyder det på DMis hjemmeside af langtidsmeteorolog Lisette Grenbom.

Skru op for varmen – Minus 10 grader på vej

Hvis du allerede nu synes, at det er blevet for koldt i landet, så skal du nok skrue ekstra godt op for varmen i den kommende tid og holde dig indendørs.

For mens vi i løbet af uge fire kommer til at mærke koldere dagtemperaturer end hidtil, så bliver det værre i uge 5, hvor vi kan komme helt ned på 10 minusgrader, hvis sneen lægger sig.

”Temperaturen ventes at komme under normalen med dagtemperaturer omkring frysepunktet og udbredt nattefrost. Hvis sneen lægger sig, og det bliver stille og klart vejr, kan vi lokalt få nattetemperaturer ned omkring 10 minusgrader,” fortæller meteorologen.

Februar lader dog til at blive den måned, hvor sneen skal falde, og hvor det bliver muligt at bygge snemænd samt at kælke. For allerede i marts meldes der, at det bliver en relativ tør måned, hvor vi kommer til at se en masse sol.

Hvis man gerne vil opleve sol i løbet af februar, så fortæller Lisette Grenbom, at man vil få flest solskinstimer i Vestjylland.

AOK - Her finder du dagens mest læste nyheder på AOK. Seneste nyt fra Alt om København og omegn.

Læs også

Tag fri i 9 dage og hold ferie i 18 dage – Denne periode skal du vælge din ferie i

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip