Mishandling af katte er stigende: Kat fik skåret ørerne af

Katten på billedet er ikke den indleverede kat. Foto: Shutterstock.com

For nyligt blev en kat indleveret hos Dyrenes Beskyttelse, hvor det viste sig, at den havde fået skåret begge ører af. Mishandling af katte er stigende, og der har været 22.5 % flere sager i år sammenlignet med sidste år.

Det er heldigvis de færreste mennesker, der kunne finde på at gøre skade på kæledyr. Desværre findes der også mennesker udenfor pædagogisk rækkevidde, og noget tyder på, at der er dukket flere af dem op.

Senest har Dyrenes Beskyttelse fået indleveret en kat, hvor begge øre var afskåret og den ligeledes havde sår på snuden.

”Det ser meget bestialsk ud, og det er svært ikke at tænke, at det er ikke menneskeskabt, da de er afskåret meget symmetriske,” fortæller Yvonne Jensen, dyreværnschef hos Dyreneste Beskyttelse til B.T.

Episoden med den gyldenbrune kat, der senest blev indleveret, er ikke den eneste episode de har haft i år, hvor de også har måtte tilse katte, der er blevet skudt med haglgevær.

”Vi har haft eksempler med katte, der har haft haglskud i kroppen, forsøg på aflivning, og for tre måneder siden fik vi en kat ind med afskårne poter,” fortæller dyreværnschefen.

Nogen ser dem som skadedyr

For de fleste mennesker ligger det rigtig fjernt at gøre skade på et dyr, men alligevel har de hos Dyrenes Beskyttelse mærket, at de har haft 22.5 % flere sager i år end de havde forrige år.

Tendensen er ikke en af de gode, og Yvonne Johansen har et bud på, hvorfor folk kan finde på at gøre de slemme ting ved kattene.

”Vi har et problem med kattens status. Nogen ser dem som skadedyr og tror, de kan tillade sig at mishandle dem. Det kan også skyldes den iboende nabokonflikt, om kattes færden på andre matrikler, der kolliderer med kattens natur som et rovdyr, der kan jage på store områder og i andres haver,” fortæller hun til B.T.

Ligeledes nævner hun, at det også kan relatere til, at folk finder det underholdende at filme, og derefter dele på de sociale medier. Hvis man oplever noget i den stil, så bør man dog henvende sig til politiet med det samme.

Katten der blev indleveret med afskårne ører, er i god behold, og Yvonne Johansen fortæller, at det heldigvis kun er kosmetisk skade, da der ikke er blevet skåret i selve øregangen. Katten var ikke øremærket, og de vil derfor forsøge at finde en ny ejer til katten efter jul.

Læs også

Hjerteskærende video: Hund efterlades midt på gaden kort før jul

 

 

Dagens Gossip