36.000 danskere skal have nyt betalingskort

Foto: Ritzau Scanpix

Tusindvis af danskere landet rundt får i disse dage besked om, at de skal have skiftet deres dankort ud. Det skyldes risiko for, at kortenes oplysninger vil blive misbrugt.

36.000 danskere rundt omkring i landet får i disse dage en besked fra deres pengeinstitut om, at de skal have udskiftet deres betalingskort med et nyt.

Det skyldes ifølge Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør hos realkredit- og banksektorens interesseorganisation Finans Danmark, at der er risiko for misbrug af kortenes oplysninger.

Det skriver Skive Folkeblad.

Læs også

Politiet advarer mod falske pengesedler i omløb - sådan spotter du dem

Ifølge Michael Busk-Jepsen er problemet opstået, fordi uvedkommende på den ene eller anden vis har fået adgang til kundernes betalingskortoplysninger. 

Det kan for eksempel være i forbindelse med brug i en netbutik. Nets har registreret uregelmæssighederne og herefter rapporteret til banker og sparekasser om, at kortene bør skiftes ud med nye.

Mistanken om, at der kan ske misbrug af betalingskortet er nemlig nok til, at de skal udskiftes.

Læs også

Mand fra Greve blev ringet op af kvinde fem gange - nu fortryder han, at han tog telefonen

- Det er konstateret, at der er et mønster i noget, der kunne ligne svindel. Der kan være en kobling til en netbutik eller flere netbutikker. I hvert fald et eller andet mønster, der er anderledes end normalt. Det er typisk Nets, der reagerer på det, og så opfordrer de bankerne til at tage fat om problemet og få foretaget en præventiv kortudskiftning, siger Michael Busk-Jepsen til Skive Folkeblad.

Finans Danmark og Nets ønsker ikke at oplyse, hvor kortoplysningerne er blevet tappet. Ifølge Michael Busk-Jepsen vil det typisk være i forbindelse med handel i en netbutik.

Måske er netbutikken blevet hacket, eller der er ikke blevet passet ordentligt på betalingskortoplysningerne, som muligvis er blevet lækket. Det behøver bestemt ikke være fordi, netbutikken har haft kriminelle intentioner.

Derfor skal du aldrig bruge pengeskabet på dit hotelværelse

 

 

Dagens Gossip