Mor i chok: Søn glemt i skolens SFO efter lukketid

Det var på Horsens Byskoles afdeling på Fussingvej i Horsens, at drengen blev glemt. Foto: Google Maps

Nu vil drengen ikke i skole, fordi han er bange for at blive glemt igen.

De fleste forældre kender sikkert situationen hvor man er sent på den og haster afsted, for at få hentet ungerne inden institutionen lukker. 

Det skete for en mor fra Horsens mandag den 19. april - og netop den dag forsinkede en trafikprop i byen hende, så hun ikke kunne nå frem til tiden. 

Fra bilen forsøgte hun flere gange at ringe til skolens SFO, for at få givet pædagogerne besked om, at hun altså var lige på trapperne.

Det var dog forgæves at hun ringede, for selvom hun ringede tre gange mellem kl.16.30 og 16.45 hvor SFO'en lukker, så blev telefonen ikke taget og i stedet fik hun hver gang fat i telefonsvareren. Det skriver Horsens Folkeblad.

Læs også

Michella fik stjålet sin hund i 2017: Så fik hun et uventet opkald

Da moderen ankommer til Horsens Byskoles afdeling på Fussingvej, hvor hendes otte-årige søn går i en af specialklasserne, mødte hun slukket lys og låste døre. 

Heldigvis var havedøren i sønnens klasse ulåst, så på trods af at den var lukket, formåede hun at få den lirket op. Da hun endelig kommer ind, finder hun sin søn siddende bagerst i lokalet mutters alene. Heldigvis var sønnen så fordybet i sit computerspil, at han ikke havde nået at opdage, at han var blevet glemt.

Moderen fortæller dog nu, at sønnen efterfølgende er bange for at blive glemt igen og derfor ikke vil i skole.

"Det skal bare ikke ske"

Folkebladet har været i kontakt med skolens leder, Anette Leonhard, for at få en kommentar. Skolelederen har ikke vendt tilbage - men i stedet har skolens kommunikationschef henvist avisen til Henrik Kallestrup, der er skolechef. 

Skolechefen bekræfter overfor bladet, at det er korrekt at sønnen er blevet glemt af personalet på skolen.

Han fortæller at der flere gange er blevet kigget til drengen og at personalet var klar over at han var der - dermed er lukkeproceduren ikke blevet overholdt. Drengen er nemlig ikke blevet krydset af.

Læs også

Den 4. maj sker det: Dronning Margrethe går ombord

"Det er en fejl, man skal undgå. Det skal bare ikke ske," lyder det fra skolechefen.

Skolechefen fortæller også, at det er en klar fejl, at moderen ikke har kunne få fat i skolen telefonisk. Der er nemlig telefon i SFO'ens rum. Derfor følges der nu op på, om den virker normalt siden den ikke er blevet taget - eller om dette også er en fejl.

Henrik Kallestrup forsikrer at dette ikke skal ske igen og at der derfor, er sat en række tiltag i gang. Samtidig beklager skoleledelsen dybt, at drengen er blevet glemt. Derfor bliver der nu afholdt fællesmøde for medarbejderne, hvor der bliver samlet op på reglerne for ind- og udtjekning, samt at hele lukkeproceduren bliver strammet op.

Han understreger også, at denne hændelse står alene - det er ikke sket før. 

"Heldigvis har vi kun det her ene tilfælde, og hvis man havde overholdt den nuværende lukkeprocedure, så var drengen også blevet fundet. Men nu skærper vi proceduren, og jeg har sendt reminder ud til alle skoler og bedt dem tjekke, at de har de rigtige procedurer, og at forældrene ved, hvordan man kan komme i kontakt med skolen," uddyber Henrik Kallestrup.

Han fortæller også, at skolen tager det meget seriøst - samt at kommunen tager det meget seriøst. Skolen undskylder meget og skal nu til at genoprette tilliden mellem forældre og skole. 

Skolechefen slår fast, at man som forældre skal være tryg ved at aflevere sit barn.

 

 

Dagens Gossip