Muslimsk kvinde fik ultimatum i Hæren: Smid det eller skrid

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

En ung kvinde måtte forlade sin værnepligt i hæren, da hun blev stillet et ultimatum. Smid dit tørklæde eller smut.

En 19-årig kvinde muslimsk kvinde skal ikke længere tjene sin værnepligt på Varde Kaserne. Det sker blot efter fire dage efter, at den unge kvinde var begynde sin værnepligt.

Årsagen skyldes ganske enkelt, at den 19-årige muslimske kvinde ikke ønskede at fjerne sit tørklæde. Derfor fik hun den kontante besked, at hun kunne fjerne sit tørklæde eller også kunne hun pakke sine ting og smutte.

Læs også

Ny modbydelig hærværk rammer danskere - Tjek om du er blevet ramt

Den unge kvinde valgte sidstnævnte, så efter blot fire dage sluttede eventyret som værnepligtig i Varde Kaserne for den unge kvinde.

Ifølge Susanne Lund der er chef for Forsvarskommandoens kommunikationsafdeling, så har det intet med religion at gøre, men ganske enkelt, at uniformsreglerne er ufravigelige.

“Vi har specifikke krav for at bære uniform. En værnepligtig og jeg ser ens ud og har den samme fremtoning. Det handler ikke om religion. Der er ens regler for alle,” fortæller hun til Avisen Danmark.

En ung mand mistede sin finger

Foruden uniformsreglerne så kan det også handle om sikkerhed. Obersten fortæller, at en ung mand tidligere mistede en finger, fordi han ikke havde taget sin ring af.

Den unge mand hoppede ned fra en lastbil, hvor ringen så sad fast. Det kostede altså en finger.

Det er en trist situation for den unge kvinde, der havde fået opfattelsen af, at hun godt måtte bære hijab i hæren. Den information skulle hun have fået, da hun var til Forsvarets Dag, men det er altså en fejl.

Ifølge Susanne Lund vil de derfor gøre det endnu tydeligere, at der altså ikke må bæres tørklæde, hvis man vil tjene sin værnepligt i Danmark.

Læs også

Tre-årig pige mistede livet, da hun faldt i en gryde med karry

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip