Mystisk person ringede med ubehagelig besked: 'Der står en papkasse på kirkegården - skynd jer'

Det var synet af denne papkasse, der mødte Dyrenes Beskyttelse efter et mærkeligt opkald. Foto: Fyns internat - Dyrenes Beskyttelse

I lørdags ventede der Dyrenes Beskyttelse et ubehageligt syn på kirkegården ved Indslev Kirke i Nørre Åby på Fyn.

På gårdspladsen foran kirken stod der en flyttekasse fra Jem & Fix, der var lukket med et blåt reb.

Indholdet af kassen havde fået en borger til at slå alarm, og derfor rykkede Dyrenes Beskyttelse hurtigt ud. Den anonyme anmelder mente nemlig, at der var hvalpe i kassen, og at de kunne hoppe ud.

- Vagtcentralen spørger ind til et telefonnummer, men personen vil kun blive ved kassen og ikke give sit telefonnummer.

- Det er jo en rimelig akut sag, og derfor sender vi en frivillig ud, men der var ingen at finde på kirkegården, siger Lene Frahm, der er internatleder på Fyns Internat for Dyrenes Beskyttelse, til Dagens.dk.

Læs også

Mand bestiller latte hos Starbucks: Får et chok, da han ser fræk besked på kaffen

I kassen gemte der sig rigtigt nok fem hvalpe, der alle er cirka ti uger gamle og en blanding mellem shih tzu, border collie og dansk-svensk gårdhund.

De små hunde var stadig varme trods vinterkulden, og derfor har Lene Frahm en klar opfattelse af, hvad der er foregået:

I papkassen gemte der sig fem små hundehvalpe, der stadig var varme. Foto: Fyns internat - Dyrenes Beskyttelse

De fem små hunde var smurt ind i afføring og havde orm, men nåede at få hjælp i tide. Foto: Fyns internat - Dyrenes Beskyttelse

- Vi har en meget stærk mistanke om, at den person, der har henvendt sig, også har stillet kassen på gårdspladsen, og det skyldes, at kassen var lukket forsvarligt.

- Når folk finder en papkasse med dyr i, så åbner de den oftest og bliver ved dyrene, indtil hjælpen er fremme, men det skete ikke i dette tilfælde, siger hun til Dagens.dk.

Lene Frahm mener, at det var et held, at hvalpene klarede skærene under de omstændigheder.

- Det var bidende koldt i lørdags, og der er ingen tvivl om, at kassen havde stået der i kort tid, da hvalpene stadig var varme. Men det var mere held end forstand, at de her hvalpe klarede skærene. For det er frivillige, som kører ud og henter dyrene, og det var ikke sikkert, at hjælpen var nået så hurtigt frem, siger Lene Frahm til Dagens.dk.

Læs også

Chok på ‘Badehotellet’: Stjerne kommer ikke tilbage til næste sæson

Opslaget om hvalpene er blevet delt på Facebook, hvor historien har fået stor opmærksomhed og mange udtrykker deres harme over den hjerteløse facon, dyrene er blevet efterladt på.

Men for Lene Frahm er det vigtigt at påpege, at der altid er hjælp at hente, hvis man ikke kan passe sine egne dyr.

Hvalpene er 10 uger gamle og en blanding af shih tzu, dansk-svensk gårdhund og border collie. Foto: Fyns internat - Dyrenes Beskyttelse

Alle fem hvalpe er blevet tilset af en dyrlæge og er helt raske nu. Foto: Fyns internat - Dyrenes Beskyttelse

Snart vil hvalpene være klar og friske til at blive adopteret af nye og kærlige familier. Foto: Fyns internat - Dyrenes Beskyttelse

- Vi tager jo normalt penge for at modtage dyr, men hvis verden virkelig vælter, så kan vi også hjælpe, uden at det skal koste penge. Vi er jo ikke ligeglade, og for os er det vigtigste at hjælpe dyrene videre, og hvis man ikke har penge, så finder vi en løsning.

Dyrenes Beskyttelse påpeger desuden, at det er vigtigt at huske på, at de mennesker, der efterlader dyr på den måde, ofte er i barske situationer.

Alle fem hvalpe har fået ormekur og er nu sunde og raske, og derfor forventer Lene Frahm at de snart kan få nye og kærlige hjem.

Ung kvinde havde hovedpine og smerter i hele kroppen: Røntgen afslørede den grufulde sandhed

 

Dagens Gossip