Mystisk tendens fortsætter: Nu er ny gummibåd skyllet op på den vestjyske kyst

Skrevet af Mathias Nielsen

02/01/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Over en periode har man i Thorsminde fundet flere gummibåde, som ingen kender til. Det vækker undren flere steder.

Mest læste i dag

På den jyske vestkyst har der over tid foregået en række mystiske episoder, som ingen kender årsagen til. På halvanden måned er der hele tre gange blevet fundet tre gummibåde på kysten ved Thorsminde.

Senest skete det 30. december, hvor en stor, sort gummibåd blev fundet på standen i den lille vestjyske fiskerby. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Det mystiske er, at ingen angiveligt kender til bådene. Båden, som blev fundet den 30. december, var ikke meldt savnet, og der er heller ikke nogen, der har gjort krav på den siden da.

Netop det vækker undren hos den lokale lokale kystredningstjeneste samt politiet.

Ifølge lederen af kystredningstjenesten i Thorsminde, Bjarne Mikkelsen, strandede to lignende gummibåde i byen for halvanden måned siden. Bjarne Mikkelsen har dog ingen anelse om, hvor gummibådene stammer fra.

- Men det er tydeligt med mærkerne, at der har været en motor på på et eller andet tidspunkt, siger Bjarne Mikkelsen til Dagbladet Holstebro.

De tre både minder ikke bare om hinanden, men de minder også om de både, der bliver brugt af menneskesmuglere, der fragter migranter over Den Engelske Kanal.

På den båd, der strandede 30. december, står der "SAR 3510" forskellige steder på bagpartiets stykke. SAR er en maritim forkortelse for “Search and Rescue”.

Midt- og Vestjyllands Politi ved heller ikke, hvor bådene stammer fra. Dog tilføjer vagtchef Ole Vanghøj til TV 2, at man er i gang med at undersøge sagen og omstændighederne nærmere.