Når du skal købe mundbind: Vær ekstra opmærksom på dette

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Efterspørgslen efter mundbind er steget markant i den seneste tid, men der er især en ting, der er ekstra vigtig at være opmærksom på, når du shopper mundbind.

Myndighederne anbefaler, at man benytter sig af mundbind, der er CE-mærkede.

Læs også

Varsel fra DMI: Risiko for hedebølge

CE-mærkning er, ifølge Sundhedsstyrelsen, fabrikantens eller importørens angivelse af, at et produkt overholder EU-lovgivningen.

Pricerunner har udarbejdet en prisanalyse af mundbind, der er CE-mærkede, for B.T. Her viser det sig, at der kan være store prisforskelle, alt efter, hvor du handler på internettet. 

Martin Andersen, direktør for Pricerunner, understreger overfor B.T, at ‘der er kæmpe prisforskelle,’ og det kan være svært som forbruger at navigere rundt i. Især hvis man på firmaernes hjemmesider ikke kan tyde, om mundbindene er CE-mærkede. 

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsen forklarer, at mundbind bør være af medicinsk/kirurgisk kvalitet (type I og type II), dvs. fabriksfremstillede og CE-godkendte. Derudover skal mundbindene kunne slutte tæt og have elastikker, der hæftes ved ørerne, da det øger sandsynligheden for korrekt brug.

Hvis en flink kollega eller familiemedlem tilbyder dig et hjemmelavet mundbind, så kan Sundhedsstyrelsen på nuværende tidspunkt ikke anbefale, at du bruger det. 

De kan nemlig hurtigere blive våde og kan være sværere at bruge korrekt, hvilket kan give en ekstra risiko for smitte. Desuden er effekten ukendt, da de er vanskelige at kvalitetstjekke, understreges der. 

Det er ikke ulovligt at bruge eller sælge maskerne, men der må ikke reklameres med, at de yder nogen beskyttelse mod for eksempel coronavirus.

Foto: Sundhedsstyrelsen

 

 

Læs også

Smittetrykket stiger: Danmark er røget 3 måneder tilbage

 

 

 

Dagens Gossip