Næsten 300 smittede danskere siden i går

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Næsten 300 danskere er siden i går blevet bekræftet smittede med coronavirus.

På trods af at der dagligt sker i stigning i antallet af smittede danskere med coronavirus, så er der faktisk rigtig godt nyt ind i mellem.

Tager vi et kig på tallene i går, så var den procentvise stigning lavere end den plejer at være, og dermed begynder den såkaldte kurve stille og roligt at udligne sig.

Læs også

Mette Frederiksen sender ny besked til danskerne

30.448 personer er blevet testet for coronavirus i Danmark, og i alt er der 3.386 bekræftede smittetilfælde. Ud af disse er 123 personer omkommet, og intet mindre end 1.089 personer er blevet erklæret raske.

Særligt det sidste tal er godt nyt, da vi har gået meget længe uden at få tal på, hvor mange danskere der reelt var kommet sig over deres sygdom. I alt er det cirka en tredjedel af de smittede, der allerede er kommet sig igen.

Antallet af raskmeldte kan dog være højere, da coronasmittede først kan blive erklæret raskmeldte efter 14 dage, og dermed kan der være op til 14 dages forsinkelse på netop det tal.

I dag her til formiddag klokken 10.00 har Sundhedsstyrelsen frigivet nye tal, og igen er der godt nyt, selvom der er sket en stor stigning.

Siden i går er der nemlig sket en stigning på 286 personer, til gengæld er der også blevet testet næsten 4.000 personer siden i går. I alt er der blevet testet 34.388 danskere og ud af disse er der registreret 3.672 smittede.

Storebælt kan lukkes til påske

Sent i går aftes kom det frem, at regeringen har en hjemmel i lovgivningen til, at de kan lukke ned for blandt andet Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen i forbindelse med coronavirussen.

Transportministeriet fik bekræftet sit svar fra Vejdirektoratet, da de havde brug for at finde ud af, om de måtte lukke broerne ned til påske.

Indtil videre lader det ikke til, at broerne bliver lukket ned, men hvis der pludselig sker en eksplosiv stigning i antallet af smittede, så kan det ikke afvises, at broerne bliver lukket, så danskerne ikke kan rejse rundt på kryds og tværs af landet.

Læs også

De har fået lov: Regeringen kan lukke Storebæltsbroen til påske

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip