Naja har fået en parkeringsbøde for at parkere på sin egen græsplæne

Ninna Andreasen

403 uger siden

|

25/10/2016
Må man parkere på sin egen græsplæne? Det skulle man tro. Men Naja fra Nordjylland skal betale 510 kroner i parkeringsbøde for det.

Dagens topnyheder

Naja Czaja bor i den lille nordjyske by Stae. Som så mange andre på landet har familien en trailer, så det er nemt at komme af med haveaffald og lignende.

For ikke at genere naboerne, som blandt andet tæller en landmand og en minkavler, som begge kører forbi familiens hus i store biler, har hun ofte parkeret sin trailer på græsstykket i forhaven. Men det er ulovligt, og nu er hun blevet pålagt en bøde på 510 kroner, skriver TV2

Traileren var nemlig ikke lovligt parkeret, bare fordi den ikke var til gene for andre og hold på familiens grund.

Ifølge reglerne skulle traileren nemlig være parkeret på vejen og ikke på græsset. Den må nemlig ikke holde i en ydrerabat, selvom græsarealet er privat grund.

- Jeg tænker: Har de ikke noget andet og vigtigere at bruge deres tid på? Vi har tit stillet vores trailer her, uden det har været noget problem, siger Naja Czaja.

Ifølge chefen for Parkeringskontrol Nord er bøden udstedt i henhold til reglerne. Traileren var nemlig ulovligt parkeret på græsplænen, også selvom det er Naja Czajas egendom.

Flere andre borgere i den lille by har fået lignende bøder. Venstres retsordføre Preben Bang Henriksen vil kigge på sagen.

Naja Czaja har klaget over bøden, men indtil videre fået afvist klagen. Hun vil nu klage igen.