Neel Rønholt gik til lægen med graviditetssymptomer: Kom i stedet hjem med alvorlig diagnose

Skrevet af Kamille Isaksen

22/12/2023
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
I januar i år, efter en travl periode med optagelser og deltagelse i TV 2's Vild med dans, stod det klart for Neel Rønholt, at hun måtte tage et skridt tilbage.

Dagens topnyheder

Skuespiller Neel Rønholt, kendt for sin rolle i Tinka, har gennemgået en bemærkelsesværdig personlig rejse, som kulminerede med en diagnose, der blev en øjenåbner.

I et ærligt interview med ALT for damerne deler hun sin historie om at komme til erkendelse af egen sårbarhed og behovet for at prioritere sig selv.

I januar i år, efter en travl periode med optagelser og deltagelse i TV 2's Vild med dans, stod det klart for Neel Rønholt, at hun måtte tage et skridt tilbage. "Der blev det ret tydeligt for mig, at det var ved at være nok, selvom det arbejdspres ikke var noget, som jeg ikke havde klaret før," reflekterer hun.

Hun havde længe jongleret med et travlt arbejdsliv og familieliv, men en dag, efter at have afleveret sine to døtre i børnehave, mærkede hun tydeligt konsekvenserne. Med symptomer, der kunne forveksles med graviditet eller influenza, opsøgte hun sin læge og fik uventet diagnosen stress. 

Diagnosen kom dog ikke bag på skuespilleren, og denne erkendelse førte til en markant ændring i Neels hverdag. Hun har nu lært at sænke farten og prioritere tid til sig selv. Den dag i dag tager hun nu tid til simple glæder som skovture eller læsning.

Flytningen fra København til et stråtækt hus i Humlebæk med sin forlovede og deres børn var også en del af hendes rejse mod et mere afbalanceret liv. "Jeg har aldrig været særlig god til at prioritere mig selv. Eller det har jeg i hvert fald ikke været tidligere," indrømmer hun.

Nu har Neel hver dag fokus på at prioritere sig selv og sørge for, at hovedet kan følge med kroppen.