Nu begynder sæsonen: Op mod 1 million danskere er ramt

Foto: Shutterstock.com

Op mod 1 million danskere er ramt.

De første forårspollen fra elletræer og hasselbuske er gået i Astma-Allergi Danmarks pollenfælde. Sæsonen for kløende øjne og løbende næser er derfor begyndt for de op mod en million danskere med pollenallergi.

Læs også

Løvens Hule-investor køber vild gave til svigermor

Det skriver Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse. 

Hvor slem sæsonen bliver for dem med pollenallergi, afhænger af vind- og vejrforhold. Milde vejrforhold med lune temperaturer og solskin giver normalt flest pollen.

De seneste to år har danskerne oplevet milde vintertemperaturer, som sjældent har været under frysepunktet. Det giver træerne gode betingelser for tidlig blomstring og dermed en tidlig start på pollensæsonen. Med det milde vejr frem til januar tydede det på endnu en tidlig sæsonstart, men den seneste måneds frostvejr satte blomstringen af el og hassel i dvale for en stund.

Hasselbusk med åbne rakler. Foto: Astma-Allergi Danmark.

"Vi begyndte at holde øje med pollenmængden allerede den 11. januar i år, da vi grundet det milde vintervejr i 2020 og i starten af januar 2021 havde forventet en tidlig sæsonstart. Men så blev Danmark ramt af frostgrader, som satte pollenspredningen af forårstræer og -buske i dvale," fortæller Mathilde Kloster, biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark.

Men nu er årets pollensæsonen i gang, da de seneste dages lune forårstemperaturer har fået elletræer og hasselbuske til at blomstre.

"Vi har registreret en stigende mængde pollen fra el og hassel og skyder derfor årets pollensæson i gang i dag med moderate til høje pollental for hele landet," fortæller Mathilde Kloster.

Få råd og vejledning til din pollenallergi

Hvis man er en af de op mod en million danskere med pollenallergi, der hvert år må nyse, klø og hoste sig gennem pollensæsonen, kan den føles lang og sej. Undervejs kan der opstå spørgsmål om den bedste behandling og behov for gode fif til at komme igennem hverdagen.

Astma-Allergi Danmark tilbyder gratis telefonisk rådgivning til alle. Hvis man har allergi over for pollen, kan det være en god idé at følge med i de daglige pollenmålinger, da et højt pollental for mange medfører værre symptomer.

Dagens Pollental og -varsling kan findes på Astma-Allergi Danmarks hjemmeside og app. Udover dagens pollental, indeholder appen en af Europas første femdøgnsprognoser for pollen.

Med prognosen kan man få en pejling om pollenmængderne de kommende dage – nøjagtig ligesom vejrudsigten varsler om mængden af sol, regn og vind, så man kan tilrettelægge sin behandling derefter.

Læs også

Nu melder de ud: Dette kan genåbne i Danmark

 

 

Dagens Gossip