Nu beklager Mette Frederiksen

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen skulle i dag svare på spørgsmål vedrørende minksagen, og det fik hende til at beklage.

I dag skulle Mette Frederiksen svare på spørgsmål vedrørende minksagen, da blå blok havde indkaldt statsministeren til hasteforespørgselsdebat.

Læs også

Peter chokeret: Gør giftigt fund i supermarked

Den famøse minksag har allerede kostet en minister sin position, da forhenværende fødevareminister Mogens Jensen selv valgte at trække sig. En statsminister kommer sagen dog næppe til at koste, men oppositionen ønsker alligevel at der skal foretages en undersøgelseskommission.

Det var en af de ting, der blev bragt op under dagens hasteforespørgselsdebat, hvor Mette Frederiksen igen beklagede de fejl, der har været i forbindelse med minksagen.

“Da vi traf beslutningen, var vi ikke klar over, at der ikke var lovhjemmel. Men hvad skulle motivet være for det? Havde vi vidst, at der ikke var hjemmel, så havde vi handlet anderledes,” lyder det fra statsministeren på talerstolen.

Kræver statsministerens afgang

Hos Nye Borgerlige mener de ikke, at der overhovedet kan være debat om, hvorvidt Mette Frederiksen skal undersøges eller ej. De mener ganske enkelt, at hun skal af som statsminister.

Det fortæller Pernille Vermund, efter at hun fik ordet, og hun mener, at statsministeren selv bør udskrive valg.

”Tilliden til folkestyret skal genoprettes.” siger Pernille Vermund, inden hun fortsætter:

“Folket skal høres. Statsministeren må udskrive valg. Regeringen må gå af, og hvis Mette Frederiksen ikke gør det, må Folketinget få hende til det,” lyder det fra Nye Borgerliges partiformand.

Læs også

Billede af Søren Brostrøm afslører endnu en corona-brøler

 

 

 

Dagens Gossip