Nu bliver dette ord fjernet fra din shampooflaske

Skrevet af Julie Møller

12/03/2021
Foto: Shutterstock.com.
Foto: Shutterstock.com.
Unilever fjerner ordet fra alle sine sæber, shampooer og skønhedsmærker inklusive Dove og Sunsilk, da det har en “negativ effekt på mennesker”.

Dagens topnyheder

Unilever vil fjerne ordet 'normal' fra alle emballager og reklamer for varemærker inden for skønhed og personlig pleje som en del af lanceringen af deres nye Positive Beauty vision og strategi.

Ordet er ikke “inkluderende” og har en “negativ effekt på mennesker,” lyder begrundelsen bag.

Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

“Positive Beauty, der omfatter progressive forpligtelser og handlinger for Unilevers brands inden for skønhed og personlig pleje, herunder Dove, Lifebuoy, Axe og Sunsilk, vil gå foran i kampen for en ny æra inden for skønhed, der er retfærdig og inkluderende såvel som bæredygtig for planeten”, lyder der fra virksomheden.

”Vi ved, at fjernelse af termen ”normal ”fra vores produkter og emballager ikke løser problemet alene, men det er et vigtigt skridt fremad. Det er kun ét af en række skridt, vi tager som en del af vores vision om positiv skønhed. Og målet er ikke kun at gøre mindre skade, men at gøre mere godt for både mennesker og planeten,”  forklarer Sunny Jain, ansvarlig for Beauty & Personal Care hos Unilever. 

“Et af mange skridt”

Beslutningen om at fjerne begrebet 'normal' er et af mange skridt, Unilever tager for at udfordre snævre skønhedsidealer.

Baggrunden er en global undersøgelse, som viser, at skønhedsindustriens brug af termen 'normal' til at beskrive hår eller hud får de fleste til at føle sig ekskluderede.

Undersøgelsen på 10.000 personer, som blev bestilt af Unilever, blev gennemført i ni lande. Den afdækkede, at:

  • Mere end halvdelen af befolkningen (56%) mener, at skønheds- og personlig plejeindustrien kan få folk til at føle sig ekskluderede.

  • Folk ønsker at se skønheds- og personlig plejeindustrien fokusere mere på at få folk til at føle sig bedre frem for bare at se bedre ud (74%).

  • Mere end halvdelen af befolkningen (52%) siger, at de nu lægger mere vægt på en virksomheds holdning til samfundsmæssige spørgsmål, før de køber produkter.

  • Syv ud af ti personer er enige om, at brugen af ordet 'normal' på produktemballager og reklamer har en negativ indvirkning. For yngre mennesker - i alderen 18-35 - stiger dette til otte ud af ti.