Nu bliver fire dages arbejdsuge gjort permanent

Foto: Shutterstock.com

I Odsherred Kommune har man i de seneste tre år forsøgt sig med en kortere arbejdsuge, som nu bliver en permanent valgmulighed.

I tre år har medarbejdere i Odsherred Kommune kun arbejdet fire dage om ugen, som en del af et testforsøg med en kortere arbejdsuge.

Man har ønsket at finde ud af, om det rent faktisk giver bedre resultater end en normal fem dages uge. På Plejecenter Grønnegården i Nykøbing Sjælland har medarbejder stor indflydelse på, hvornår de møder ind og har fri igen.

Læs også

Maria købte sandwich i supermarked: Hun blev 'frastødt' over, hvad hun fandt i den

Den store fleksibilitet har medført, at sygefraværet er faldet, at medarbejderne ikke søger væk, og at der ikke er nogen rekrutteringsproblemer.

- Man tror faktisk, at det er lidt løgn, men det er sådan, det er, og jeg troede også selv, at det var løgn, da jeg blev ansat. Men når man giver lidt, så får man også noget, siger Pia Madsen, der er vagtplanlægger på Plejecenter Grønnegården til TV 2 Øst.

Også i kommunens administration har man prøvet forsøget med en fire dages arbejdsuge af. Det var her, forsøget startede.

- I begyndelsen var det svært for mig, fordi jeg har været her i mange år, jeg var vant til at arbejde fem dage om ugen, og jeg var meget vant til at lave mine administrative ting om fredagen, siger Lizzi Sønderskov, der er jobkonsulent i Odsherred Kommune og tilføjer:

- Men da først jeg fik byttet om på mine rutiner og lavet det på en anden måde, så syntes jeg faktisk, at det var rigtigt rart.

Forsøget er blevet fulgt af to forskere fra Roskilde Universitet, og de konkluderer, at forsøget har været med til at skabe større arbejdsglæde og gjort det nemmere at rekruttere og fastholde medarbejdere.

På denne baggrund har byrådet i Odsherred Kommune derfor besluttet, at ordningen nu skal gøres permanent, endda med endnu mere fleksibilitet end før, så medarbejderne selv kan bestemme, om de kun vil arbejde fire dage eller fem dage om ugen.

- Den nye ordning favner alle endnu mere, for nu får man også lov til at lægge nogle timer om fredagen, hvis man har lyst, fastslår fællestillidsrepræsentant for HK’erne, Eva Haupt-Jørgensen.

Ifølge borgmester Karina Vincentz (Nyt Odsherred) er det vigtigt, at de kommunalt ansatte har fleksible arbejdstider, da det er et af områder, hvor Odsherred Kommune kan konkurrere med andre kommuner om gode medarbejdere.

- Selvfølgelig har det betydning for en kommune som Odsherred, som ligger lidt ude fra de store byer, og som måske også skal gøre noget ekstra for at tiltrække de gode medarbejdere. Vi har nok også lidt svært ved at konkurrere på løn, så derfor er det nogle andre redskaber, vi skal tage i brug.

Læs også

Elselskab med håndsrækning til kunderne: Lancerer smart løsning som de første

 

Dagens Gossip