Nu er der nyt fra Mette Frederiksen

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Under spørgetime med Mette Frederiksen i folketinget, har statsministeren fortalt, at de arbejder på flere genåbninger.

Hvis man gerne vil ind i Danmark, så kræver det, at man er dansk statsborger, at man har et anerkendelsesværdigt mål, eller at man som tysker, nordmand eller islænding har booket mindst seks overnatninger i Danmark.

Danmark er et af de lande, der har de mest restriktive regler hvad angår grænseåbning, men nu lader det til, at grænsen alligevel kan blive åbnet endnu mere op.

Læs også

Tragisk fund: 2-årig livløs i skraldespand

Således fortæller Mette Frederiksen i dag, at regeringen arbejder på, at man i stedet opstiller nogle kriterier for, hvornår det er sikkert at få besøg fra turister fra et land, og opfylder landet disse krav, vil Danmark åbne op.

Åbner op for andre lande hvis...

“Vi vil i regeringen gerne nu opstille objektive kriterier for, hvornår et land er sikkert nok, til at dets borgere kan besøge Danmark,” fortæller Mette Frederiksen i folketingets spørgetime, hvor hun fortsætter:

“Med andre ord, hvis smitten i et land er på et acceptabelt niveau, så er det vores ønske at åbne grænserne til det land.” lyder det fra statsministeren.

Ovenstående vil betyde, at der i den kommende tid er stor sandsynlighed for, at Danmark kan få besøg af flere gæster fra andre lande, mens danskerne formentlig ikke vil blive frarådet at rejse til andre lande, hvor smitten er lav.

Læs også

Ny stor aftale vedtaget: Det får det af betydning for dig