Nu er der nyt: Melder ud om genåbning af Danmark

Foto: Francis Dean Via Www.imago-Images.de/Imago/Ritzau Scanpix

Om en uges tid skal Danmark efter planen åbne op igen. Men kommer det til at ske? Nu melder regeringen nyt ud.

Vi nærmer os med hastige skridt afslutningen af februar, hvilket også betyder en mulig genåbning af Danmark.

De nuværende restriktioner, som vi har levet under siden julen, udløber nemlig den 28. februar, og der er tale om, at der vil ske en lille genåbning af Danmark. Indtil videre er det dog uvist, hvad der får lov til at åbne, og om det blive på nationalt eller regionalt plan.

Læs også

Prinsesse Diana ville have løst problemet med dette træk

En ting er dog sikker, og det er, at der onsdag den 24. februar vil komme konkret nyt ud til danskerne. Det er altså den 24. februar, at vi finder ud af, om der kommer til at ske en genåbning af Danmark eller om nedlukningen vil forlænget.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet.

I pressemeddelelsen har de lavet en konkret plan for, hvad der kommer til at ske i de første dage af uge 8.

  • Mandag d. 22. februar: Regeringen modtager den faglige indstilling fra Indsatsgruppen om, hvilke restriktioner det anbefales henholdsvis at udfase og videreføre. Folketingets partier modtager de beregninger, som Ekspertgruppen for matematisk modellering har foretaget, samt Indsatsgruppens indstilling.

  • Tirsdag d. 23. februar: Sundhedsministeren og justitsministeren afholder drøftelser med partilederne på baggrund af beregningerne fra Ekspertgruppen for matematisk modellering og den faglige indstilling fra Indsatsgruppen. Baggrunden for at der afholdes drøftelser så tæt på dato for udmelding er, at eksperter og myndigheders præcise faglige beregninger og indstillinger først kan foretages tæt på beslutningstidspunktet, sådan at data er mest retvisende. 

  • Onsdag d. 24. februar: Regeringen ønsker at melde ud om, hvorvidt der kan lempes restriktioner, og hvilke restriktioner der vil blive forlænget efter den 28. februar 2021.

Det er værd at bide mærke i ordlyden ‘og hvilke restriktioner der vil blive forlænget efter den 28. februar 2021’. Dermed understreger sundhedsministeriet, at der ikke er tale om en større genåbning af Danmark, og at vi fortsat skal forvente, at flere ting vil være lukket ned, når februar bliver til marts.

“Regeringen ønsker ikke at holde samfundet lukket en dag længere end nødvendigt. Planen for genåbning bygger på, at det selvfølgelig skal være sundhedsfagligt forsvarligt, når vi lemper restriktioner. Samtidig skal genåbningen ske med størst mulig forudsigelighed om, i hvilken takt forskellige dele af samfundet vil blive åbnet igen,” lyder det fra Magnus Heunicke, der fortsætter:

“Derfor er de matematiske udregninger, de sundhedsfaglige indstillinger og den Faglige Referencegruppes anbefalinger helt afgørende for, at vi på en sikker måde kan åbne samfundet mest muligt op i den situation, vi står i nu. Her har eksperterne på vores universiteter bidraget med et utrolig vigtigt arbejde, så vi har så stærkt et grundlag som muligt at genåbne ud fra,” fortæller sundhedsministeren.

Den 24. februar kommer til at blive en yderst interessant dag, hvor statsministeret højst sandsynligt vil indkalde til pressemøde med statsministeren.

Læs også

Dansk virksomhedsejer med provokerende opslag: Sådan laver du din egen coronatest

 

 

Dagens Gossip