Nu er der nyt om forsamlingsforbuddet

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mens afstandskravet er blevet lempet siden i går aftes, så er tilfældet desværre ikke det samme for forsamlingsforbuddet.

Mens der i går kom rigtig gode nyheder i forbindelse med, at afstandskravet blev sænket fra to meter til blot en enkelt meter, så kom der i dag dårlige nyheder til de personer, der havde håbet på, at de kunne invitere en stor flok gæster til en særlig begivenhed.

Det viser sig nemlig, at forsamlingsforbuddet nu er blevet officielt forlænget til den 8. juni. Det fremgår af en bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Læs også

Nu er retningslinjerne ændret: Så lidt afstand skal vi holde til hinanden

Kort fortalt betyder det, at der fortsat ikke må være mere end ti personer samlet på et sted frem til den 8. juni. Den eneste undtagelse her er restauranter og cafeer, hvor der gerne må være mere end ti, så længe det ikke er i det samme selskab.

I forbindelse med genåbningen af fase to, tre og fire fremgik det af folketingets plan, at forsamlingsforbuddet kan blive hævet til mellem 30 og 50 personer.

Det fremgik dog ikke, hvornår dette vil træde i kraft, og nu viser det sig altså, at det tidligst kommer til at ske om en lille måned.

Afstandskravet bliver lempet

Mens folk fortsat ikke må ses mere end ti personer ad gangen, så er der til gengæld blevet lempet på afstandskravet.

Kravet har betydet, at vi skulle holde to meters afstand til hinanden, men det krav er nu blevet lempet til blot en meters afstand.

Det har skabt jubel hos særligt restaurationsbranchen og i skolerne, da det kommer til at gøre hverdagen meget lettere.

Læs også

Nu forklarer Mette Frederiksen sig

 

 

Dagens Gossip