Nu forklarer Mette Frederiksen sig

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Danmarks statsminister Mette Frederiksen tager bladet for munden, og svarer på nogle af de vigtige spørgsmål, som undrende danskere sidder med.

Det var en nervepirrende dag for mange mennesker i går, da de sad og ventede på resultaterne af de forhandlinger, som partilederne indgik til i løbet af torsdagen.

I løbet af eftermiddagen kom det frem, at fase to-forhandlingenre var kommet på plads, og kort efter gik politikerne tilbage for at forhandle de kommende faser på plads.

De var på plads i løbet af natten, og de blev præsenteret for medierne her til morgen.

Flere har dog vakt stor undren efter præsentationen af de seneste faser, da nogle ting kan få lov at åbne, mens andre er tvunget til at holde lukket, selvom det for dem ikke giver mening.

Læs også

Officielt: Her er fase 3 og 4 af Danmarks genåbning

Derfor åbner nogle, mens andre ikke gør

I et Facebook-opslag forklarer Mette Frederiksen sig nu, at det handler om en prioritering, da man ikke vil kunne åbne for mange ting på en gang.

"Jeg har godt set, at der allerede - med rette - er mange spørgsmål. Hvorfor kan det ene åbne nu, men ikke det andet? Det afgørende er den samlede aktivitet. Vi må ikke sætte for meget i gang samtidig. Derfor har vi skullet vælge noget nu, mens andet må vente. Fordi vi ikke må gå så hurtigt frem, at vi risikerer et tilbageslag,” fortæller Mette Frederiksen i hendes opslag på Facebook." lyder det fra Statsministeren.

Statsministeren fortæller også, at der fortsat kan ske ændringer i de kommende faser. Det hele afhænger af, hvordan smitten kommer til at sprede sig i Danmark efter åbningerne, og derfor er det fortsat vigtigt, at danskerne overholder retningslinjerne.

“Selvom der nu er en rækkefølge, vil der stadig være ting, der skal afklares. Det håber jeg på forståelse for. Retningslinjer skal blandt andet på plads. I god dialog med dem, der skal åbne. Vi skal se, hvordan sygdommen udvikler sig - og vi skal se effekterne af det vi nu sætter i gang,” fortæller Mette Frederiksen i opslaget.

Læs også

Børnelokker i bar mave forsøgte at lokke 7-årig dreng

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip