Nu er der nyt om Jonas Vingegaards kamp mod tiden

Skrevet af Emil Martesen

3 uger siden

|

19/05/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der nyt.

Dagens topnyheder

Der var for alvor lagt i kakkelovnen til, at den danske cykelstjerne skulle lave et hattrick, når dette års udgave af Tour de France løb af stablen.

Men på 4. etape af af det prestigefyldte løb, Baskerlandet Rundt, havnede den ydmyge Glyngøre den i voldsomt styrt, der nu er ført til en kamp mod tiden for at blive klar til Tour de France.

Efter det voldsomme styrt under Baskerlandet Rundt, hvor han pådrog sig flere alvorlige skader, herunder brækkede ribben, et brækket kraveben og en punkteret lunge, er Jonas Vingegaard i gang med en hård genoptræning.

Tim Heemskerk, der er træner hos Visma-Lease a Bike, udtrykker alligevel optimisme på danskerens vegne.

I et interview med L'Equipe siger han følgende:

"Vi gør vores bedste hver dag for at opnå det. Han er en dobbelt Tour-vinder, og sådanne personer er helt særlige. Så både Jonas og jeg er optimistiske, og vi ser meget frem til, hvad der venter".

Det skriver B.T.

Tim Heemskerk understreger dog, at det er umuligt at forudse, hvordan Vingegaard vil have det om to uger.

Selvom mange efterhånden er af den opfattelse, at Vingegaard bliver klar til Touren, så er der stadig ingen garanti:

"Ikke en eneste person på kloden kan forudse, hvor han er henne om to uger. Da folk så videoen af ham, sagde de: 'Han kommer til at gøre det (vende tilbage til Touren, red.),' men jeg arbejder med ham hver dag, og end ikke jeg kan forudse noget", siger Heemskerk

Vingegaard viste den 7. maj i en video fra Visma-Lease a Bike, at han igen er tilbage på landevejen. Her påpegede han, at han er i bedring, men at han også har lidt at indhente.

Om to uger vil det blive klarere, om Vingegaard kan deltage i årets Tour de France. Lige nu er fokusset dog rettet mod genoptræning.