Nu er det afgjort: Her er planen for Danmarks genåbning

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Netop nu præsenteres planen for genåbningen af Danmark.

Onsdag morgen klokken 8.30 fortsatte forhandlingerne mellem regeringen og resten af rød blok om genåbningen af Danmark.

De blå partier blev smidt ud af forhandlingerne i går, da de var interesserede i at få mere af Danmark åbent end de røde partier, som altså fortsatte en videre forhandling i morges.

Læs også

Første stik er klaret: Nu får Robert Hansen coronavaccinen

Cirka klokken 10.30 afsluttede forhandlingerne med enighed mellem partierne. Kort efter blev der indkaldt til pressemøde, og det er det, der afholdes netop nu.

På dette pressemøde er der deltagelse af justitsminister Nick Hækkerup, sundhedsminister Magnus Heunicke samt børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. 

Statsminister Mette Frederiksen er ikke at finde på pressemødet.

Under pressemødet kom det frem, hvad der kommer til at genåbne i Danmark.

"Vi har en forståelse med et flertal i folketinget," lyder det fra Nick Hækkerup, der derefter afslører, hvad der åbner op.

Den 1. marts vil store dele af detailhandlen åbne, og det samme vil være tilfældet med udendørs kulturinstitutioner og udendørs idrætsliv.

I Nordjylland og Vestjylland vil grundskoler, ungdomsuddannelser og efterskoler åbne op, mens der på Bornholm vil være en bredere åbning. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke fortæller på pressemødet, at der forventes flere smitetde og indlagte i forbindelse med genåbningen.

Læs også

Nedtur: Joachim presses ud af Christian

 

 

Dagens Gossip