Nedtur: Joachim presses ud af Christian

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der vil ikke være behov for prins Joachim, når Frederik og Marys ældste fylder 18 år.

Kongehuseksperten Søren Jakobsen fortæller, at han har svært ved at se, at man kommer til at have brug for prins Joachim, når man taler om monarkiet. 

Det kommer dog først til at ske om et par år. 

Det skriver SE og HØR.

Læs også

Prins Joachim vækker opsigt med sin påklædning: ‘Det er et klart brud’

Det kommer til at ske i takt med, at hans ældste nevø, prins Christian, fylder 18, hvilket han gør den 15. oktober 2023. Og Søren Jakobsen mener altså, at man efterfølgende ikke længere vil have brug for prins Joachims royale ydelser. 

Det vil dermed endegyldigt være slut med, at prins Joachim har en betydelig rolle i Danmarks kongehus. 

Det markerer nemlig dagen, hvor prins Christian vil kunne fungere som rigsforstander, hvilket samtidig skubber prins Joachim et skridt ned ad rangstien, hvis der skal vikarieres for dronningen. 

Søren Jakobsen kan i hvert fald ikke se, at man skulle komme til at have brug for prins Joachim. 

"Når prins Joachims tjenestetid er udløbet, så er Christian 18 år – og så er der slet ikke brug for ham (Joachim, red.)," siger Søren Jakobsen til SE og HØR.

Prins Joachim har dog også andet at se til. Han blev den 1. september ansat som dansk forsvarsattaché i Paris, hvor han - sammen med fru Marie og børnene Henrik og Athena - ser ud til at trives veldig fint. 

Stillingen løber dog umiddelbart kun frem til 1. september 2023. Og hvis man kigger halvanden måned frem i tiden, så fylder prins Christian 18 år. Prins Joachim vil dermed få det endnu sværere, da han dermed bliver en sekundær figur. 

"Det er dronningen og kronprinsparret, der har fået ham til at fortrække og tage stillingen i Paris. Han ved godt, hvad klokken er slået," fortæller Søren Jakobsen.

Læs også

Grevinde Alexandra afslører: Derfor gik jeg fra prins Joachim

Det er dog før set, at prins Joachim er blevet sendt ud i kulden af kongehuset. Det så man ligeså, da dronningen i oktober 2010 fortalte, at kronprinsesse Mary nu også kan fungere som rigsforstander. 

Prins Joachim har dermed mistet fodfæstet i det monarki, han er barn af.

 

 

 

Dagens Gossip