Nu er det snart slut med NemID - Bliver til MitID

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er ikke nogen hemmelighed, at NemID bliver skrottet og at et nyt projekt ved navn MitID skal erstatte det. MitID ser ud til at være klart fra starten af 2021, og der vil man allerede være i gang med udfasningen af NemID-kortene.

Det er efterhånden ni år siden, at danskernes online-liv blev mere sikkert, men samtidig også mere besværliggjort. Det blev nemlig sådan, at hvis man ville ind at besøge sin bank, foretage et dyrt onlinekøb eller logge ind hos en bookmaker, så var man nødt til at benytte sig af NemID.

Det var for mange rigtig besværligt, da NemID altid krævede, at man skulle have sit lille stykke pap med sig rundt, så hvis man ville lave en af de ovenstående ting, mens man eksempelvis var på farten, og ikke havde fået sit NemID med, ja så var det altså bare ærgerligt.

Nu går der dog ikke længe, så vil det blive helt slut med NemID. NemID skal nemlig skiftes ud til noget, der kommer til at hedde MitID, og i den anledning vil man langsomt begynde at udfase de mange papkort, som danskerne ellers har liggende forskellige steder i deres hjem.

Læs også

Officielt: NemID bliver afskaffet

Det sker fra starten af 2021, hvor udfasningen vil begynde.

“Når vi indfører MitID fra 2021, så vil vi begynde udfasningen af nøglekortet. Så vil alle danskere blive flyttet til ny løsning, som er en app eller en anden løsning,” fortæller Adam Lebech, der er vicedirektør hos Digitaliseringsstyrelsen.

Det er dog ikke alle, der er lige glade for den teknologiske udvikling, og derfor vil der være alternative løsninger til dem. Det fortæller Adam Lecbech også.

“Der kommer også løsninger for dem, der ikke er trygge ved smartphones, samt blinde og svagtseende,” fortæller han.

Ikke de store ændringer

Det tyder dog på, at en stor del af danskerne ikke vil have noget problem med at få MitID digitalt, da NemID allerede har en digital udgave, som mange danskere har valgt at benytte sig af.

Adam Lebech fortæller, at 1.8 millioner danskere benytte sig af NemID over app i dag, og det er blot halvandet år siden, at de valgte at lancere det digitale nøglekort.

Tager man et kig på hvad forskellen på NemID og MitID vil være, så er den ikke synderligt stor. Det tyder lidt på, at det faktisk blot er et par bogstaver, og så naturligvis en anden digital løsning.

Skiftet fra NemID til MitID har digitaliseringsstyrelsen dog primært valgt at gøre, da det er Nets der ejer NemID, mens de med MitID selv kan have rettighederne over det hele.

Derudover bliver det hele også mere digitalt.

Læs også

Smart trick går viralt - sådan undgår du at blive fanget af de nye fotovogne

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip