Nu er det trådt i kraft: Lidl uddeler gratis dagligvarer til disse danskere

02/10/2023 08:33

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at klappe lidt ekstra i hænderne, hvis du er blandt disse danskere.

Mest læste i dag

Aftensmaden springes over, og madpakken i skolen er sparsom. Det er den hverdag, som flere børn i familier med en presset økonomi oplever. 

Derfor har regeringen og en række partier i Folketinget bevilliget inflationshjælp til civilsamfundsorganisationer med det formål at afhjælpe de sociale og økonomiske konsekvenser af den høje inflation og de høje energipriser for udsatte børn.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

En af organisationerne er Blå Kors Danmark, som blandt andet laver lokale maduddelinger. I Slagelse har Barnets Blå Hus, som drives af Blå Kors, fået mulighed for at uddele mad til børnefamilier i lokalområdet.

Her kan familier hente kasser med mad og husholdningsartikler fra dagligvarekæden Lidl, der kan være med til at skabe luft og overskud i hverdagen.

"Vi er rigtig glade for at have fået mulighed for at give familierne en håndsrækning. Rigtig mange familier er ramt på økonomien og er nødt til at spare på maden, fordi de ikke har råd," siger Inge Overgaard Jakobsen, som er leder af Barnets Blå Hus i Slagelse. 

Hjælp til inflationsramte familier i Slagelse

Barnets Blå Hus er et behandlingstilbud målrettet børn, der vokser op i familier med alkohol- og stofmisbrug, og deres familier. Maduddelingerne er et projekt, som rækker ud over det arbejde og henvender sig til en bredere målgruppe.

Derfor uddeler Barnets Blå Hus både mad til de familier, der har brug for inflationshjælp og som benytter tilbuddet, men også familier, som er økonomisk pressede og som ikke kommer i Barnets Blå Hus, fortæller Inge Overgaard Jakobsen:

"Målet er at nå ud til de familier, som virkelig er ramt af inflationen og som ikke kan få pengene til at slå til, så de kan købe mad til deres børn." 

Inflationsramte familier i Slagelse med hjemmeboende børn under 18 år har mulighed for at komme i betragtning til at hente gratis mad. Man kan høre om maduddelingerne og tilmelde sig ved at sende en SMS til projektkoordinator Wicki Sørensen på 30 67 24 85.

Maduddelingerne er ét blandt flere initiativer, der skal hjælpe økonomisk trængte børn og voksne. Udover gratis mad arrangerer Barnets Blå Hus også sociale aktiviteter og oplevelser det kommende års tid, som skal give økonomisk trængte familier et frirum.