Nu gemmer Føtex og Bilka cigaretterne for deres kunder

I Salling Groups butikker landet over vil der fra i dag ikke længere stå tobak fremme på hylderne.

Hvis du er ryger og plejer at handle i enten Føtex, Bilka eller Salling, så må du for fremtiden kigge langt efter dine cigaretter.

Fra i dag vil der nemlig hænge en afskærmning ved kasserne i alle Salling Groups butikker butikker landet over, som skal skjule butikkernes udbud af cigaretter. Det skriver TV2.

Formålet med afskærmningen er, at kunderne ikke skal blive unødigt fristede til at bede om en pakke smøger, når de står ved kassen.

Læs også

Kvinde fik besøg af Knæk Cancer-indsamlere: Da hun opdagede mystisk detalje, ringede hun straks til politiet

Cigaretterne kan stadig købes i alle Salling Group butikker, men fremover skal man specifikt bede om dem, før kassemedarbejderen finder dem frem bag forhænget.

Initiativet sker efter, at ejerne i Salling Group (tidligere Dansk Supermarked, red.) har afprøvet afskærmningen i landets Netto-butikker i tre måneder. Efterfølgende har det vist sig, at det faktisk hjælper til at begrænse salget af cigaretter, og derfor udvider man nu til også Bilka, Føtex og Salling.

Ved at fjerne cigaretterne fra Nettos hylder, er salget af tobak i discountkæden faldet med ni procent i løbet af perioden.

Læs også

Bonos farvel: U2 hyldede Kim Larsen i Royal Arena

- Det er det rigtige skridt at tage. Vi har en udfordring med folkesundheden herhjemme, og der vil vi altså som en rigtig stor detailkoncern gerne være med. Ikke for at løfte pegefingre, men for at sige, at vi er et lille land, og vi er en rigtig stor spiller. Så hvis vi kan være med til at skubbe lidt i den rigtige retning, så ville det være dejligt, siger Jonas Schrøder, der er ansvarlighedsdirektør i Salling Group til TV2.

Hos Kræftens Bekæmpelse er man glad for Salling Groups initiativ og byder det velkommen. Samtidig understeger man dog, at det ville være bedre, hvis der blev lovgivet på området, så alle butikker – lige fra Bilka til den mindste kiosk – skal følge de samme regler og gemme smøgerne væk.

- Når vi snakker med kioskerne, så kan vi høre, at de ikke kommer til at ændre adfærd, før der kommer en ændret lovgivning, siger Niels Them Kjær, der er projektchef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse til TV2.

Læs også

Efter dramatisk indlæggelse: Nu indrømmer Fie Laursen misbrug

Ligesom Salling Group er også både Rema 1000 og Coop på vej til at gemme cigaretterne væk fra hylderne. 

Rema forventer, at hele praktikken omkring afskærmet tobak forventes at være klar i starten af det nye år, mens Coop allerede har indført et system med skjulte cigaretter i alle Irma-butikker.

Nu regner Coop med, at modellen snart vil blive udbredt til koncernens øvrige forretninger.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip