Nu har regeringen fået nok - Det bliver forbudt

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Folketinget har vedtaget en ny lovgivning. Det betyder, at de nye regelændringer kommer til at træde i kraft allerede om fem dage.

I løbet af de seneste par år er der startet en knap så sund trend, hvor særligt unge er begyndt at inhalerer lattergas fra lattergaspatroner. 

Derfor ser man oftere og oftere, at der ligger lattergaspatroner rundt omkring i Danmark, men det skal der nu sættes en stopper for.

Læs også

Politiet: Madeleine McCann er død

Folketinget vil nemlig stramme markant op om reglerne for salg af lattergaspatroner, så unge ikke let kan få fat i dem.

I løbet af de første fem måneder, har Giftlinjen fået 48 henvendelser fra danskere, der har haft symptomer på skader efter at have indtaget lattergas. Det skriver Nyheder24.

Svært for unge at få fat i

I går vedtog Folketinget således en ny lovgivning, der gør det forbudt at sælge lattergaspatroner til unge under 18 år. Derudover bliver det også forbudt at sælge mere edn to patroner ad gangen til private, og sidst men ikke mindst, så må butikker der sælger alkohol, tobak eller e-cigaretter heller ikke sælge lattergaspatroner i fremtiden.

“Lattergas kan være livsfarligt, og derfor er det afgørende for regeringen, at vi hurtigst muligt får bremset det misbrug af lattergas som rusmiddel, vi kan se blandt vores unge mennesker i Danmark. Personligt forstår jeg godt de forældre, der er bekymrede, for mange af de unge ved slet og ret ikke, hvilke enorme konsekvenser det kan have,” fortæller erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse fra erhvervsministeriet.

Folk der har ‘rene’ tanker omkring brugen af lattergaspatroner, vil naturligvis fortsat kunne købe dem, men nu bliver det begrænset for unge, så den negative tendens i Danmark kan stoppes.

Allerede fra den 10. juni, altså om fem dage, vil de nye regler for salg af lattergaspatroner træde i kraft.

Læs også

Grænsehandlen bliver endnu billigere end den plejer

 

 

Dagens Gossip